Dunaújváros Hetilap

Klein: A civilizációnk alapját támadja a Soros-hálózat

doszerk - 2019. május 14. 11:48

Az amerikai Breitbart hírportál közel-keleti irodavezetője – aki elmondása szerint behatóan kutatta a tőzsdespekuláns alapítványbirodalmának a tevékenységét – annak a veszélyére hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetállami identitások megszüntetését hirdető Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) gyakorlatilag a nyugati civilizáció alapját kezdik ki - írja a Magyar Nemzet.

– Újságíróként és zsidóként is személyes inzultusnak tekintem azokat a kijelentéseket, amelyek szerint antiszemita megnyilvánulás lenne Soros Györgyöt bírálni. Ráadásul Soros maga több antiszemita szervezetet támogat, és egyebek mellett az Izraelt élesen támadó Boycott Movementnek is az egyik alapítója – jelentette ki Aaron Klein amerikai újságíró (képünkön) a XXI. Század Intézet Helyzet van elnevezésű programsorozatának Épül a Washington–Budapest–Jeruzsálem-tengely? című tegnapi konferenciáján, amelynek a Terror Háza Múzeum adott helyet.

Az amerikai Breitbart hírportál közel-keleti irodavezetője – aki elmondása szerint behatóan kutatta a tőzsdespekuláns alapítványbirodalmának a tevékenységét – annak a veszélyére hívta fel a figyelmet, hogy a nemzetállami identitások megszüntetését hirdető Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) gyakorlatilag a nyugati civilizáció alapját kezdik ki. – A nacionalizmust pedig valamiféle szélsőséges eszmének állítja be a fősodratú nemzetközi liberális média, ám erről szó sincs. Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy ez az eszme a nemzeti öntudatot és a büszkeséget, valamint az országok és a határok védelmét jelenti – húzta alá Aaron Klein.

– Az említett baloldali, liberális sajtó, valamint az összefonódó Soros-hálózat egymást igazoló think-tankjei által közvetített hírek, üzenetek egyre gyakrabban lepleződnek le hamisként, és az emberek egyre kevésbé vevők ezekre. Izraelben például napjainkra lekicsinylő kifejezéssé vált a „baloldali” terminus, miután több évtizedes ködösítés után nyilvánvalóvá vált, hogy a hangzatos dolog, amit baloldali programként hirdettek Palesztinával kapcsolatban – földet békéért –, nem működött – fejtette ki az újságíró.

A balliberális média torzításai között említette a közel-keleti helyzetről szóló tudósítások ferdítéseit, emlékeztetve arra az esetre, hogy egy tanácskozás után a lapok cenzúrázták a Mahmúd Abbász által mondottakat, és nem adtak hírt arról, hogy a zsidó állam elleni fegyveres harcra hívott fel a palesztin vezető. Aaron Klein azt sem hagyta szó nélkül, hogy a baloldali média lejárató kampányt folytat az olyan erős vezetők ellen, mint Donald Trump amerikai elnök vagy Benjámin Netanjahu izraeli, valamint Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

– A hasonló kampányok nemzetbiztonsági szinten is kimutatható károkat okoznak – mutatott rá. Hozzátette: az említett politikusokhoz hasonló erős vezetők képesek hatékonyan kezelni az olyan társadalmi problémákat, mint a migráció, amely Európában jelenleg különösen kritikus ügy.

- magyarnemzet.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.