Dunaújváros Hetilap

Közel egymilliárdot költenek a Vasmű útra

doszerk - 2019. május 12. 7:13

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata saját forrásból felújította a Vasmű út – Dózsa György útkereszteződése és a Kossuth Lajos utca közötti szakaszt.

A Kormány jelentős összegű - közel  egymilliárd forintos! - támogatásával a munka folytatódhat, a Vasmű úton a Kossuth Lajos utca - Építők útja közötti szakaszon teljes szélességben megújul az aszfaltburkolat - számolt be az új beruházásról Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere.

– A kormányhatározat birtokában már elkezdődtek a közbeszerzési eljárások. Ha minden előkészítő munka a tervezettek szerint halad, akkor még a nyáron elkezdődhet  a Vasmű út további, Építők útjáig tartó teljes felújítása, s az idén be is fejeződik.

Pontosan ez mit tartalmaz?

– Az aszfaltburkolat teljes cseréjét, ami nem csupán a teljes felület-cseréjét jelenti, hanem ahol szükséges, ott az útalapot is javítjuk. A szükséges helyeken az útszegélyeket is felújítjuk. De további parkolóhelyek kialakítására is sor kerül, azáltal, hogy a párhuzamos parkolók helyett ferde parkolókat alakítunk ki.

Ezt az úttest szűkítésével fog járni?

– Korántsem. Az úttest és a járda között fák által határolt „holtsávot” fogjuk a ferde parkolók számára igénybe venni. Így a valós járdaszélesség nem változik, de a fákat körülvevő esztétikailag erősen megkérdőjelezhető kinézetű fehérre festett betonteknőket megszüntetjük.

A Vasmű út járdája is elég elhanyagolt…

– Jó hír, hogy a járdarész is teljesen új díszburkolatot kap az említett szakaszon végig. Egy jó minőségű térkővel fogjuk az egész szakaszt leborítani, amelybe a főépítész úr tervei szerint színes mintázat is belekerülhet. Mindehhez az új burkolathoz új utcai bútorokat is vásárolunk. Sőt járdabővítés is tervezünk a Vasmű út középső részének egy szakaszán, itt a kandelábereket is ki fogjuk cserélni. 

Mindez útlezárásokkal fog járni…

Igyekszünk szakaszosan, sáv-szűkítésekkel megoldani a teljes felújítást, de mindezek ellenére minden bizonnyal torlódásokra kell számítani az építkezés idején. Éppen ezért kérem a közlekedők türelmét és együttműködését. Igyekszünk tervszerűen felújításokat végezni minden egyes városrészben, azonban tudomásul kell vennünk, hogy egy ütemben ilyen mértékű útfejlesztésre ritkán van egy városnak lehetősége. Nagyon köszönöm, hogy Magyarország Kormánya számtalan külön forrás biztosításával is igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy városunk egyre szebb, élhetőbb és igényesebb legyen.
 

- Fekete Györgyi -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.