Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

doszerk - 2019. május 24. 13:01

Ljubljana ad otthont április 24. és 30. között a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

A nemzetközi szövetség (IIHF) közösségi oldala szerint a szlovén főváros lesz a házigazdája a hatcsapatos tornának, amelyen a házigazdákon kívül a magyar, a dél-koreai, az A csoportból kiesett osztrák és francia, valamint a feljutó román válogatott vesz majd részt. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe. A magyarok az idei nurszultani tornán az ötödik helyen végeztek.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség idei kongresszusi ülése után a szervezet bejelentette, hogy a 2023-as A csoportos jégkorong-világbajnokságnak Szentpétervár, a 2024-esnek Csehország, a 2025-ösnek Svédország és Dánia adhat otthont. Ez a három helyszín kandidált a 2023-as torna megrendezésére, de az a döntés született, hogy mindhárom pályázó rendezhet világbajnokságot 2023 és 2025 között. A sorban első vb-nek nyolcadszor adhat majd otthont Szentpétervár: a négy év múlva esedékes eseményre az oroszok egy új csarnokot építenek majd, amely "a világ legnagyobb jégkorongarénája" lesz majd a maga 21 500 helyével. A 2024-es tornának Csehország két városa, Prága és Ostrava ad majd helyet, míg a 2025-ösön Dánia és Svédország látja vendégül a világ legjobb válogatottjait. A jövő évi világbajnokságot Svájcban (Zürich, Lausanne), a 2021-es tornát Fehéroroszországban (Minszk) és Lettországban (Riga), míg a 2022-es eseményt Finnországban (Helsinki és Tampere) rendezik.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.