Dunaújváros Hetilap

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

doszerk - 2019. május 25. 15:19

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban szombaton megjelent interjúban. A kormányfő úgy fogalmazott: "a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!"

Orbán Viktor kiemelte: a vasárnapi szavazás alkalmas arra is, hogy következtetést vonjanak le a kormány és az ellenzék munkájáról is. Az eredmények meggyengíthetik vagy megerősíthetik a kormányokat, illetve kormányfőket az Európai Tanácsban. Magyarország ereje tehát az Európa jövőjéről zajló vitában attól függ, hogy a magyar választók miként döntenek vasárnap - mondta.

"Az európai jövő legfontosabb kérdése a bevándorlás kérdése, vagyis hogy megőrizzük-e földrészünk kulturális identitását, keresztény alapokra épülő civilizációját" - szögezte le a kormányfő.
A bevándorlás ügyében képviselt magyar álláspont súlyát a vasárnapi eredmények fogják meghatározni. A szavazók akkor tudják megállítani a bevándorlást, ha bevándorlásellenes képviselőket küldenek Brüsszelbe - jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve: "nem mindegy, hogy gyermekeink és unokáink milyen Európában fognak felnőni".

A miniszterelnök kifejtette: az a "nagyon erős brüsszeli törekvés", hogy egész Európát átalakítsák. Ez "folyamatos fenyegetést jelent számunkra". Európában vannak olyan politikusok, pártok, kormányok, üzleti érdekcsoportok, értelmiségi hálózatok és szellemi központok, amelyek szerint Európának maga mögött kell hagynia a keresztény kultúrát és a nemzeti történelmi korszakot, és létre kell hozni az Európai Egyesült Államokat, egy kevert népességű birodalmat, amelyben már sem a kereszténységre épülő identitás, sem a nemzethez tartozás nem jelent majd semmit, mert feloldódik és eltűnik - mondta a miniszterelnök.

Ezen törekvésnek Magyarországon is vannak képviselőik - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: ők azok, akik brüsszeli mintára nem megállítani akarják a bevándorlást, hanem megszervezni. 
Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni. Márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják - közölte a kormányfő, akinek meggyőződése: a következő évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartják a legfontosabb kérdésnek.

A miniszterelnök megjegyezte: "ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok". Kitért arra is, hogy a baloldali pártok Európában minden alkalommal a bevándorláspárti erőkkel szavaztak együtt. 
A magyar pártok képviselőjelöltjei közül csak a Fidesz politikusaira lehet számítani - jelentette ki. 

Függetlenül attól, hogy éppen mit mondanak, a magyar ellenzék egésze beállt a bevándorláspártiak mögé. Nem a magyar embereket, hanem Brüsszelt képviselik - mondta Orbán Viktor, kiemelve: Brüsszelben az asztalfiókok tele vannak a migrációt felgyorsító tervekkel. 

Migránskártya, migránsvízum, Soros bevándorláspárti szervezeteinek több milliárd eurós támogatása - sorolta a kormányfő, hozzátéve: ezeket le kell állítani, a pénzt határvédelemre és a családok támogatására kell fordítani.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a Fidesz akkor marad a néppártban, ha Magyarországnak az az érdeke; mindez attól függ, hogy a néppárt merre mozdul. Mint elmondta: a bevándorlás kérdése kettévágta az EPP-t. Ebben a helyzetben Orbán Viktor szerint a kormányfők szerepe fel fog értékelődni a pártokhoz képest, és ennek legmarkánsabb jele a visegrádi négyek megerősödése, amelynek keretein belül négy olyan miniszterelnök működik együtt, akik négy különböző pártcsalád tagjai.

A magyar ellenzékkel kapcsolatban azt mondta, hogy kormányukat egymás után háromszor választották meg, "ez nyilván frusztrációt okoz azokban, akik sorozatban alulmaradnak". Ezzel együtt kiemelte: az ellenzék győzelmét nem ő, hanem a magyar emberek akadályozzák. 

Meg kellene érteniük végre az ellenzéki politikusoknak és a mögöttük álló szellemi műhelyeknek, az, hogy kilencedik éve nemzeti és keresztény alapokon álló, nagyon stabil kormánya van Magyarországnak nem "valamiféle baleset", hanem az ország kulturális identitása. "Ez az a talapzat, ez az a magyar világ, amelynek a céljait, vágyait, törekvéseit kifejezi az a kormányzat, amelyet ma én vezetek" - fogalmazott a kormányfő.

Mindez nem a vezető személyén múlik, hanem azon, hogy amit képviselnek, a "hazaszeretet, az európai keresztény kultúra tisztelete, a családok támogatása, a munkahelyek védelme, a teljes foglalkoztatottságra való törekvés, a minimálbér emelése és a biztonság fő szempontokká emelése, ezek mind összhangban vannak a magyar emberek értékeivel" - mondta Orbán Viktor. 

Amit az ellenzék erőltet, az Európai Egyesült Államok, a bevándorlás, a gendertémák, hogy a férfi és a nő közötti hagyományos viszonyrendszer változzon meg, hogy a család egy variálható együttélési forma, hogy a nemzet nem más, mint kulturális tévedés, hogy a bevándorlás szép és jó, ezek mind olyan gondolatok, amelyek idegenek a magyar társadalom hatalmas többségének a gondolkodásától - közölte a kormányfő.

"A magyar és az európai jövő pedig azon múlik, hogy meg tudjuk-e őrizni a keresztény értékeken álló identitásunkat és kultúránkat" - fogalmazott, kiemelve: vasárnap Európa jövője a tét. Felidézte: hétpontos programot állított össze a bevándorlás megállítására, ehhez kéri a magyarok támogatását. "Brüsszelben sokan fogják ezt ellenezni, úgyhogy erős támogatást kérek a magyar emberektől, mert csak az ő segítségükkel tudom ezt Brüsszelben képviselni" - mondta Orbán Viktor.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.