Dunaújváros Hetilap

Orbán Viktor: A magyar kerítés olyan sikeres, hogy az Washingtonból is látszik

doszerk - 2019. május 15. 9:24

A magyar kormányfő a V4NA-nak adott interjújában értékelte az amerikai elnöknél tett látogatását. Mint ahogy a magyar kormányfő az interjúban leszögezte, számos ponton erős volt az egyetértés a két vezető között, az egyik ilyen volt a migráció és a határvédelem kérdése. Orbán Viktor szerint „a magyar kerítés olyan sikeres, hogy Washingtonból is látszik" - írja a hirtv.hu.

A miniszterelnök inspirálónak tartotta a találkozást, mint mondta, hosszú évek óta ismét erős elnöke van az Egyesült Államoknak, aki nem fél újszerűen gondolkodni, és újszerű válaszokat találni.

Mindketten nagy nyomás alatt végezzük a munkánkat, sok bírálat ér minket, amiért nem a liberális média szája íze szerint kormányzunk, és sikeresek vagyunk. Van, aki ezt nem nézi jó szemmel.

A magyar kormányfő és az amerikai elnök beszélt arról is, hogy Európában erős tendencia figyelhető meg, amely egy szocialista gazdasági és ideológiai rend kiépítésén dolgozik. Ez magasabb adókkal, több bürokráciával és cenzúrával járna. Ezzel szemben áll a közép-európai országok versenyalapú gazdaságpolitikája.

Mi itt, Közép-Európában megéltük a szocializmust, így pontosan tudjuk, hogy ez tönkretesz minket.

Nagy hangsúlyt kapott az értekezés során a kereszténység is, amely, mint Orbán Viktor elmondta, világszerte támadás alatt van, így Európában is. Donald Trump megköszönte a magyar kormánynak a keresztény közösségeknek nyújtott segítséget, a miniszterelnök emlékeztetett, hogy legutóbb a magyar kormány legutóbb 14 libanoni keresztény templomot újított fel, 19 pedig jelenleg is felújítás alatt áll.

Végezetül pedig a két vezető között előkerült az egyik legfontosabb téma, a migráció is. A miniszterelnök szerint a probléma abban áll, hogy a baloldal ma szavazókat importál Európa határain túlról, mert ettől várja saját politikai túlélését, és újabban már jobboldalinak tűnő pártok is ezt a testtartást vették fel. Mindez azonban olyan problémákat hoz be Európa életébe, amelynek súlyos következményei lesznek.

A migráció veszélyeit mindketten azonosan ítéljük meg. Itt értékelik, hogy Magyarország képes volt megvédeni a határait. A magyar kerítés olyan sikeres, hogy az Washingtonból is látszik.

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.