Országos döntőben a birkózók

doszerk - 2019. május 28. 7:11

Bejutott az országos csapatbajnoki döntőbe a Gurics György BDSE, míg Bagó Tibor az egyetemi bajnokságon birkózott remekül.

Nyársapáton rendezték meg szombaton diák és serdülő korcsoportban a Közép-magyarországi Területi Kötöttfogású Csapatbajnokság küzdelmeit, melyen az országos döntőbe való jutás volt a tét. Az országban hat területen rendeztek selejtező fordulókat, ahonnan tizenkilenc együttes juthatott a Budapesten sorra kerülő országos csapatbajnoki döntőre. Az egyéni területi bajnokság rekord létszámú résztvevője már előre sejttette, hogy a csapattalálkozón is a megszokottnál több egyesület fog megküzdeni a továbbjutást érő pozíciókért. A diák korcsoportban kilenc egyesület nevezett, így háromfős csoportokban, körmérkőzésben küzdöttek meg egymással a résztvevők, akik között természetesen ott voltak a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak (Gurics György BDSE, Enying VSE) versenyzői is.

hátsó sor: Bodor Máté, Tombor István edző, Domján Mihály, Wéber Róbert, Nagy Botond, Miklós Márton, Éva István Bence
első sor: Marosi Richárd, Németh Levente, Nagy Erik, Vass Attila, Tóth Nimród

A Dunaferr SE csapata a Sziget SC és az Érdi Spartacus alakulatával került szembe, s két vereséggel a csoport harmadik helyén zárt. Az Enying VSE Ceglédtől és Monortól kapott ki, így ők is a csoport harmadik helyén végeztek. A Gurics György BDSE a harmadik csoportban először Abonyt, majd Nyársapát csapatát győzte le, így kvalifikálta magát az országos döntőre. A csoportgyőztesek végül újabb körmérkőzésben döntötték el, hogy ki milyen éremmel térhet haza. A Guricsos diákok végül 7-4-re maradtak alul Monorral szemben és 7-3 arányban az Érdi Spartacussal szemben, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A Dunaferr SE serdülő csapata is a harmadik helyen végzett, s ezzel az eredménnyel sajnos nem jutott be az országos döntőbe.

Kemény Norbert edző, Bagó Tibor

Vasárnap Egerben rendezték meg az Országos Egyetemi Bajnokságot mindkét fogásnemben. A Dunaferr SE-t Bagó Tibor (87 kg) képviselte, s kötöttfogásban, egy győzelemmel és két vereséggel a negyedik helyen végzett. Szabadfogásban (erre készült elsősorban) 86 kg-ban első két mérkőzését remek birkózással, technikai tussal nyerte meg, melynek köszönhetően döntőbe jutott. Az aranyéremért hatalmas küzdelemben 6-6-os végeredményt követően nagyobb értékű akciónak köszönhetően a dorogi Kismóni Móric győzött, így Tibor ezüstéremnek örülhetett.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.