Rangadó idegenben

spigott - 2019. május 26. 8:04

Az ötödik helyezett Budapest Honvéd II. otthonában lép pályára ma este fél hattól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

Két fordulóval a bajnokság vége előtt a negyedik helyen áll a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjában, s ha nem történik "földindulás", akkor ott is fejezi be a 2018/2019-es szezon küzdelmeit. Lőrincz Emil gárdájának a harmadik hely megszerzésére már nincs esélye, mert a SZEOL kilenc ponttal előzi meg a tabellán, míg az ötödik helyre csak akkor csúszhatna vissza együttesünk, ha az őt követő Budapest Honvéd II. hat pontot hozna a mieinken úgy, hogy közben tizenhét egységgel javítja gólarányát.

kép: DO-archív

Arról, hogy ennek még a gondolata is elkerülje a fővárosiakat, már ma gondoskodhatnak a mieink, ugyanis este fél hattól éppen a Honvéd otthonában lépnek pályára Szepessy Róberték. A Honvéd játékereje általában nagyban összefügg azzal, hogy az NB I-es keretből mennyi játékost kap kölcsön aktuális mérkőzésére, ám az élvonalban már véget ért a bajnokság, így erősen kérdéses, hogy ezúttal lesznek-e lejátszók a fővárosiaknál. A két gárda ősszel lejátszott dunaújvárosi mérkőzésén megosztoztak a pontokon a csapatok, így ma sem számíthatnak könnyű meccsre labdarúgóink, akik legutóbbi öt meccsükön nem tudtak győzni, ám egy újabb döntetlen azt is jelentené, hogy matematikailag is bebiztosítani negyedik helyét a Dunaújváros PASE az NB III Közép Csoportjában.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.