Sporttal ünnepeltek a vasvárisok

spigott - 2019. május 6. 18:00

A DKKA női kézilabdázói és a DAB jégkorongozói is részt vettek a Vasvári iskola sportnapi rendezvényén.

Mint minden évben, úgy idén is tanítás nélküli sportnappal ünnepelte a Magyar Sport Napját a Vasvári iskola. Ugyan az időjárás ezúttal nem volt kegyes az intézmény ifjú tanulóihoz, azért így is feltalálták magukat a diákok, mert az alsó tagozatosok Dobos Attila pedagógus vezetésével már délelőtt kilenc órakor kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, ahol a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóival, valamint a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosaival közösen melegítettek be a nap további feladataira. A remek hangulatú "közös edzést" követően volt pár perce még a gyermekeknek arra, hogy beszélgessenek a játékosokkal, s aláírást is gyűjtsenek a kedvencektől, majd az ilyenkor szokásos csoportkép elkészítése után rohantak tovább az élményfürdőbe, ahol további programok várták az alsósokat, míg a felsősök a Vasvári iskolában ünnepelte különböző ügyességi és sorversenyekkel.

Mint azt az alsó tagozatosok programját szervező Dobos Attila pedagógus elmondta, remek kapcsolat fűzi őket a szakosztályokhoz, s nagy örömöt jelentett a gyermekeknek az, hogy a felnőtt sportolókkal közösen vágtak neki a napi sportprogramnak.

- A Magyar Sport Napját ünnepeljük ma a Vasvári iskolában, s ennek keretében látogattunk ki ma a sportcsarnokba, hogy egy közös bemelegítésen vegyünk részt a magyar sportolókkal, de előtte kitöltöttünk egy totót is a magyar sportsikerekkel kapcsolatban. Sajnos az időjárás ma nem engedte, hogy szabadtéren ünnepeljünk, ezért az alsósokra az élményfürdőben vártak különböző vizes játékok. Eddig csak szurkolni jártunk a felnőtt csapatokhoz, de a személyes kapcsolatból is adódóan úgy gondoltam, hogy ennél méltóbban nem lehetne megünnepelni a mai napot, mint a magyar játékosokkal együtt, arról nem is beszélve, hogy a Vasvári iskola rengeteg sportolót adott ennek a két csapatnak.

Ifjabb Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya idén is nagy örömmel látogatta meg az intézmény ifjú sportolóit.

- Hosszú évtizedek óta kiváló a kapcsolatot ápolunk a Vasvárival, Dunaújváros sportiskolájával, nagyon sok jégkorongozó választja ezt az iskolát, mert nekik a sport nagyon fontos szerepet játszik az életükben. Nekünk minden évben ott a helyünk az iskola sportnapján, s ugyan most szabadban lettünk volna, az időjárás ezt nem tette lehetővé, ám kézilabdás lányoknak hála be tudtunk jönni a sportcsarnokba erre a közös bemelegítésre. Nekünk is jó néha a gyermekekkel együtt lenni, s ösztönözni őket azzal, hogy együtt sportolunk velük. Nagyon jó testnevelők és pedagógusok foglalkoznak velük minden nap, de nekik nagy élmény lehet az, hogy testközelből is láthatták és megismerhették azokat a felnőtt sportolókat, akiket eddig a kézilabda pályán, vagy a jégcsarnokban követhettek figyelemmel, de nagy élmény volt ez számunkra is, minden évben szívesen jövünk.

Szalai Babett, a DKKA női kézilabda csapatának kapitánya is jól érezte magát a sportnapi bemelegítésen.

- Nagyon örültem, hogy részt vehettem ezen az eseményen, több ismerős arcot is láttam a kislányok között, jó volt, hogy a gyerekekkel tudtunk egy kicsit közösen mozogni, sportolni, s megismertetni velük ezeket a kis bemelegítő gyakorlatokat. Megtiszteltető volt számunkra, hogy utána odajöttek hozzánk, s kis képekkel, autogrammal tudtunk nekik kedveskedni, remélem, hogy lesz még lehetőségünk arra, hogy együtt részt vegyünk ezen a remek rendezvényen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.