Strandröplabdában is a legjobbak között

Szárszó Lajos - 2019. május 22. 8:03

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

2019.05.20-án a Dózsa György Általános Iskola két párosa indult a budapesti rendezésű IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében. Nagy küzdelem árán - a zömében egy évvel idősebbek között - a Béres Mátyás és Matyiák Zsolt alkotta duó bravúros eredményt ért el, mivel az ezüstérmet jelentő második helyen végzett, vagyis a döntő második legjobb párosa lett. A nap során először egy szolnoki, majd egy kiskunmajsai párost vertek, ezt követően a négy közé kerülésért ismét egy szolnoki duó volt az ellenfél, ahol nagyon kiélezett csatában tudták kiharcolni fiataljaink a továbbjutást.

Kép forrása: DSE Röplabda Akadémia

Ezek után a döntőbe jutásért egy kecskeméti páros került az útjukba, akiket koncentrált játékkal, a mérkőzést végig irányítva fektettek két vállra. Ezzel a teljesítménnyel hatalmas meglepetést okoztak, hiszen az esélyesebbeket megelőzve, az elvárásokat réges-régen túlszárnyalva kerültek a fináléba. Ezek után a döntőnek tét nélkül állhattak neki, ahol a másik kecskeméti páros ellen az első szettet ugyan meg tudták nyerni, de mivel ekkorra már minden erejüket kiadták magukból, és a nap végére elfáradtak, a folytatásra sajnos több hiba csúszott a játékukba. Így alul maradt a Dózsás duó, akik végül a szépen csillogó ezüstérmet nyerték meg. A másik, Bekker Kristóf és Szilágyi András alkotta párosunk a 9. helyen zárt.

Kövessy Balázs edző: - Büszke vagyok a párosokra, akik tudásuk legjavát nyújtva a lehető legmaximálisabb eredményt hozták ki magukból. Örülök neki, hogy ismét öregbítették a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, a DSE Röplabda Akadémia és Dunaújváros hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.