Strandröplabdában is a legjobbak között

Szárszó Lajos - 2019. május 22. 8:03

A DSE Röplabda Akadémia játékosai a IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében az előzetes elvárásokat túlteljesítve ezüstérmet nyertek!

2019.05.20-án a Dózsa György Általános Iskola két párosa indult a budapesti rendezésű IV. korcsoportos Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőjében. Nagy küzdelem árán - a zömében egy évvel idősebbek között - a Béres Mátyás és Matyiák Zsolt alkotta duó bravúros eredményt ért el, mivel az ezüstérmet jelentő második helyen végzett, vagyis a döntő második legjobb párosa lett. A nap során először egy szolnoki, majd egy kiskunmajsai párost vertek, ezt követően a négy közé kerülésért ismét egy szolnoki duó volt az ellenfél, ahol nagyon kiélezett csatában tudták kiharcolni fiataljaink a továbbjutást.

Kép forrása: DSE Röplabda Akadémia

Ezek után a döntőbe jutásért egy kecskeméti páros került az útjukba, akiket koncentrált játékkal, a mérkőzést végig irányítva fektettek két vállra. Ezzel a teljesítménnyel hatalmas meglepetést okoztak, hiszen az esélyesebbeket megelőzve, az elvárásokat réges-régen túlszárnyalva kerültek a fináléba. Ezek után a döntőnek tét nélkül állhattak neki, ahol a másik kecskeméti páros ellen az első szettet ugyan meg tudták nyerni, de mivel ekkorra már minden erejüket kiadták magukból, és a nap végére elfáradtak, a folytatásra sajnos több hiba csúszott a játékukba. Így alul maradt a Dózsás duó, akik végül a szépen csillogó ezüstérmet nyerték meg. A másik, Bekker Kristóf és Szilágyi András alkotta párosunk a 9. helyen zárt.

Kövessy Balázs edző: - Büszke vagyok a párosokra, akik tudásuk legjavát nyújtva a lehető legmaximálisabb eredményt hozták ki magukból. Örülök neki, hogy ismét öregbítették a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola, a DSE Röplabda Akadémia és Dunaújváros hírnevét.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.