Szép búcsúban bízva

spigott - 2019. május 16. 13:05

Eredményes, jó játékkal, szépen köszönne el a 2018/2019-es szezontól szombaton este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Idei utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely szombaton este hat órától az Érd együttesét látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Kézilabdázóink a legutóbbi fordulóban óriási csatában, az utolsó másodpercben kapott góllal szenvedtek vereséget a Debrecen otthonában, s bár papíron a szombati meccsnek sem a mieink az esélyesei, természetesen a szép búcsúban reménykednek a játékosok és a szakvezetés is. Ez persze nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis az érdiek évek óta a bajnokság élcsapatai közé tartoznak, s bár idén már nincs esélyük a bronzérem megszerzésére, a negyedik helyet még megtarthatják, ám ehhez győzniük kell Dunaújvárosban.

A két gárda az idei szezonban két alkalommal találkozott egymással, s mindkétszer az érdiek örülhettek a győzelemnek. A bajnokságban 29-24-re nyertek januárban Szabó Edina tanítványai hazai környezetben, míg a Magyar Kupa bronzmérkőzésén 31-23-ra, ám mindkét összecsapás első félideje hatalmas küzdelmet hozott. Szakvezetésünk abban bízik, hogy ezúttal hatvan percen keresztül meg tudják nehezíteni a vendégek dolgát, ám mint azt György László vezetőedző elárulta, ahhoz, hogy szépen tudjanak búcsúzni az idei szezontól, hozzáállásban és játékban is maximumot kell nyújtaniuk szombaton este hat órától, de a helyzetet nehezíti, hogy a régóta sérült játékosok mellé Monori Orsolya is csatlakozott, így rá sem számíthat hétvégén a szakvezetés.

Képek: DO-archív

- Megfelelő játékkal szeretnénk befejezni a bajnokságot és elbúcsúzni a szurkolóinktól. Nagyon fontos, hogy a saját elvárásainknak megfeleljünk ezen a mérkőzésen, s a legjobbat hozzuk ki magunkból. Legutóbbi hazai mérkőzésünkön rossz felfogásban mentünk ki a pályára, rá is fáztunk rendesen, nagy pofonba szaladtunk bele. Annak ellenére, hogy Debrecenben is kikaptunk, úgy érzem, hogy sikerült rendezni azért a sorainkat, hozzáállásban, akaratban teljesen más képet mutatott az a mérkőzés, mint a Budaörs elleni, s ezt a felfogást kell átmentenünk az Érd elleni szezonzáróra is. Ez persze önmagában még nem lesz elég, az akarati tényezők mellett fontos lesz az is, hogy egységesen, csapatként játsszunk, de szükség lesz a jó egyéni teljesítményekre is. Nagyon szeretném, ha a saját tudásunknak megfelelően játszanánk, s lerakjuk a pályára azt a munkát, amit a mögöttünk hagyott évben elvégeztünk. Tudunk mi futni, küzdeni, gólokat dobni, védekezni, tudatosan játszani, de ehhez elengedhetetlen, hogy legyen tűz és akarat a csapat tagjaiban. Az Érd egy nagyon jó csapat, remek játékosai vannak minden poszton, szóval tudásunk legjavára lesz szükség ahhoz, hogy szépen búcsúzzunk az idei szezontól.

Sorsolás és vendéglátás az Érd ellen

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.