Dunaújváros Hetilap

Szijjártó: Weber súlyosan megsértette a magyarokat

doszerk - 2019. május 7. 15:45

A magyar emberek szavazata ugyanannyit ér, mint más uniós országok szavazata – hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfői veresegyházi fórumán. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy nem fognak olyan jelöltet támogatni, aki nem tiszteli a magyar választópolgárokat, azt azonban nem tudtuk meg, hogy van – e esély arra, hogy az FPÖ pártcsaládjába lépjen be a Fidesz - írja a Pesti Srácok.

A mostani az első olyan európai parlamenti választás, ahol valódi kérdésekről dönthetünk – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A politikus szerint az Európai Bizottság az elmúlt öt évben burkolt lépéseket tett annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák. Mindezt pedig azért teszik, mert úgy gondolják, hogy az unió akkor lesz erős, ha a tagországokat meggyengítik, ha azok elveszítik nemzeti öntudatukat. Véleménye szerint az Európai Bizottság célja, hogy a tagországokat legyengítve minél több hatalmat vigyen Brüsszelbe.

A világ nagy vezetői soha nem látott patrióta politikát folytatnak és bevallottan a saját nemzeti értékeiket  helyezik előtérbe – fogalmazott a Szijjártó Péter a Fidesz országjárásának veresegyházi állomásán. Hangsúlyozta: a kontinens jövője a választópolgárok kezében van. A tárcavezető szerint az elmúlt öt év európai vezetése minden idők leggyengébb teljesítményét nyújtotta,miközben mindent megtettek annak érdekében, hogy a fontos kérdéseket még a választás előtt lezárják. Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben az ENSZ-ben a migrációról folyamatosan azt mondták, hogy az emberiséggel nem történt eddig jobb dolog, mint a migráció és nem is fog. 

Senki nem szólt arról, hogy ennek micsoda biztonsági kockázata volt. Hogyan fordulhatott elő, hogy 2015 óta harminchárom jelentős terrortámadás történt az elmúlt években, hogy ebben több mint kétszázan meghaltak. Senki nem beszélt arról, hogyan fordulhat elő az, hogy egy európai politikus azt mondja, hogy a nagyvárosi létnek a részét képezi a terrorizmus. Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk!

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogyha az Európa Parlamentben a letelepedési kvótát újra előveszik, az egy olyan reális veszély, ami  a mindennapjainkban fog jelentkezni.Véleménye szerint ezt úgy lehet elkerülni, ha azok kerülnek az EP-be, akik úgy gondolkodnak, mint mi, magyarok. Kiemelte: Most van az utolsó esély arra, hogy megakadályozzuk az európai népesség összetételének megváltoztatását.

Mi azt várjuk, hogy az európai parlament megszűnjön egy szélsőségesen elfogult bevándorláspárti intézménynek lenni. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy dacára a vitáknak, a Fidesz támogatta Manfred Weber csúcsjelöltségét. Ő viszont súlyosan megsértette a magyar választópolgárokat azzal, hogy nem kívánja a szavazataikat figyelembe venni.

Ez mélyen antidemokratikus, Magyarországot és a magyar embereket mélyen sértő megnyilvánulás. Mi pedig nem támogatunk olyan jelöltet, aki megsérti a magyar embereket. Márpedig látni kell, hogy Európában az európai kérdésekről az európai embereknek kell dönteni, nem pedig a brüsszeli elitnek. A magyar választópolgárok szavazata ugyanannyit ér az EP-választáson, mint bármely más európai tagország választópolgáráé. Úgyhogy több tiszteletet kérünk a magyar embereknek!  -fogalmazott a tárcavezető. A PestiSrácok.hu helyszínen készült videójából az is kiderül, hogy minek az eredménye az, hogy az Európai Néppártban ma többen is a bevándorláspárti oldallal kívánnak szövetséget kötni. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.