Szmik Attila bajnoki ezüstje!

spigott - 2019. május 7. 18:58

Egy második és egy ötödik helyezéssel zárták a Dunaferr SE birkózói a Szigetszentmiklóson megrendezett Felnőtt Szabadfogású Országos Bajnokságot

Szigetszentmiklóson rendezték meg május 4-én a birkózók Felnőtt Szabadfogású Országos Bajnokságát. Az eseményen számos Európa- és világbajnoki érmes versenyző is rajthoz állt, s ott voltak köztük a Dunaferr SE birkózói is, akik négyfős cspaattal vette krészt a viadalon. Közülük Bagó Tibor (92 kg) 12-6-os állásnál tusvereséget szenvedett, míg Juhász Péter (97 kg) óriási csatában maradt alul 11-10 arányban. Mivel a folytatásban legyőzőjük is vereséget szenvedett, elbúcsúztak a további küzdelmektől.

Juhász Péter, Szmik Attila, Bagó Tibor, Mohácsi Martin, Kemény Norbert edző (Kép: Dunaferr SE)

Mohácsi Martin 86 kg-ban első mérkőzését megnyerte, majd a későbbi győztestől (Szurovszki Patrik BHSE) 5-4 arányú pontozásos vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen a szombathelyi Ligeti Richárd jobban bírta erővel és pontozással megnyerte a mérkőzést, így Martin végül az 5. pontszerző helyen zárt. Legeredményesebb versenyzőnk ezúttal Szmik Attila (130 kg) volt, aki első mérkőzésén 2-2 arányú pontállásnál a nagyobb értékű akcióval győzött, míg második meccsén technikai tussal (10-0) bizonyult jobbnak ellenfelénél és bejutott a fináléba, ahol a többszörös Eb-érmes, olimpikon szombathelyi Ligeti Dániel várt rá. A mérkőzés második felében megmutatkozott a súly és az erőkülönbség, az esélyesebb Ligeti nagy arányú pontozásos győzelmet aratott, de Attila így is magyar bajnoki ezüstéremmel zárta a versenyt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.