A fejlődés éve volt

Szárszó Lajos - 2019. június 17. 20:10

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület létszámban, gazdaságilag, valamint eredményekben is növekedést mutat.

Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület az utóbbi években folyamatos fejlődést mutat. Ez látszik azon, hogy kosarasaink száma évről-évre növekedett. A 2018-2019-es szezonban 13 csapatot versenyeztettek különböző megyei és országos bajnokságokban. Mint azt Boda Gábor edzőtől megtudtuk, a sikerek az idén sem kerülték el őket.

- A 2011-ben alapított egyesületünk ebben az évben is minden korosztályban, tehát az U11-től a felnőttig sikeresen indított csapatot az országos bajnokságokban, de emellett öt csapatot indítottunk megyei bajnokságokban is. Összesen 101 játékost versenyeztettünk, rajtuk kívül edzéseinken előkészítő jelleggel még kb. 20 utánpótláskorút foglalkoztattunk. Nagyszerű kapcsolat épült ki az általános iskolákkal, így azokban közel 150 gyermekkel labdáztunk. A játékosállományunk az alsóbb korosztályokban bővült, a felsőbb korosztályokban pedig természetes lemorzsolódáson ment keresztül.

- Mennyire stabilizálódott a gazdasági hátteretek?

- A TAO támogatásnak köszönhetően gazdaságilag is erős fejlődésen mentünk keresztül, hiszen míg 2014-ben 3 millió forintból gazdálkodtunk, 2017-ben 30 millióból, 2019-ben pedig már 49 millió forintból. Az idén elsődleges volt az egyesület szakmai munkájának fejlesztése, a dokumentáció és az irodai munkák rendszerezésének javítása. Ebben sokat köszönhetünk technikai igazgatónknak, Székelyné Juhász Veronikának.

Az U11-es csapat létszáma fokozatosan nőtt!

- Hogyan folyt a munka az általános iskolákban?

- Az MKOSZ “Dobd a kosárba!” programjának keretén belül az Arany János, valamint Petőfi Sándor Általános Iskolákkal volt megegyezésünk ebben a tanévben. Az alsós gyerekekkel minden héten foglalkoztunk, sorversenyekre és kosárlabda versenyre is vittük őket. Jövőre is szeretnénk folytatni az említett iskolákkal való együttműködésünket, valamint bővíteni más programokon keresztül más iskolákra is.

- Korosztályokra bontva milyen eredményeket értetek el?

- Az U11-es korosztályunk a mi elsődleges toborzó csapatunk. Szeptemberben, a versenyidőszak kezdetekor még létszámhiánnyal is küzdöttünk, de év végére már jóval húsz fölött volt a csoportban foglalkoztatott gyerekek száma. Jövőre jobb körülmények között fogunk majd tudni indulni, és az U11-es csoportjaink számát is kettőre növeljük. Csapatunk az idén 11. helyen végzett a 15 csapatos regionális bajnokságban, ezen kívül részt vettünk még a Süni-kupában, ahol a harmadik helyen zártunk. Nagy öröm, hogy Kassai Dávidot és Kiss Fannit beválogatták a Fejér megyei válogatott keretébe. Az U12-es korosztály a létszámot illetően egyesületünknél a leggyengébb, ami azonban az eredményt illeti, büszkék lehetünk! Összesítettben a régió 19 csapatából a 10. helyen végeztünk, de az utolsó fordulóban már a hetedik helyen álltunk. A Panda kupán a harmadik helyen végeztünk. Az U14-es korosztály létszámilag a legerősebb. 22 fiút, és 12 lányt edzettünk, akik mindannyian jól fejlődtek. A fiúk a szezon végén országosban a regionális „A” csoportban a második helyen végeztek, a lányok pedig utolsó tornájukat a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség versenyrendszerében megnyerték.

Az U14-es a legerősebb korosztály (Képek forrása: Dunaújvárosi Sárkányok)

- Az idősebbek hogyan teljesítettek?

- Az U16-os fiú csapatunk az idén az Országos Bajnokságban indult. Bár az eredményeket illetően a régió egyik gyengébb csapata voltunk mégis öröm Szemenyei Levente és Turcsány Gergő fejlődése. Sokan abbahagyták, jövőre inkább tanulmányaikra koncentrálnak. U16-os lány csapatunk, a Vadkutyák, a Pest Megyei Bajnokságban, valamint a Fejér Megyei Felnőtt Női Bajnokságban indultak. A bajnokságokban voltak győzelmeink, de összesítve kevés sikerünk volt, és a szezon közben többen választották inkább a tanulást a kosárlabdázás helyett. Az U18-as csapatunk az Országos Bajnokságban hullámzó teljesítményt nyújtott. Egy edzőváltás után novembertől az NB2-es csapatunkkal edzettek. Hullámzó volt a teljesítményünk, mert volt, amikor csoportunk legjobbjait is legyőztük, és volt, hogy a leggyengébbektől kikaptunk. Védekezésben azonban sokat fejlődtek.

- Hogyan sikerült az NB2?

- A felnőttnek titulált csapatunk többnyire fiatal U18-as, sőt, U16-osból állt. Sajnos azok közül, akikben reménykedtünk, hogy húzó emberek lesznek, többen lesérültek, mely miatt picik maradtunk a mezőnyhöz képest. Jövőre tiszta U23-as csapattal állunk ki. Pozitívumnak tartom Katona Kristóf és Csépányi Zalán fejlődését, valamint Kálniczky Máté csatlakozását a csapathoz.
Mint azt Boda Gábor hozzátette, a szezont köszöni minden játékosának, a szülőknek, a támogatóinknak, és a türelmes családoknak!

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.