Dunaújváros Hetilap

A jobbikos polgármesterjelölteknek a lé(t) a tét

doszerk - 2019. június 18. 11:48

A túlélésre játszanak – gyakorlatilag így lehet értelmezni azt, hogy a jobbikos képviselők közül egyre többen jelentik be, hogy az őszi önkormányzati választáson “független” polgármesterjelöltként mérettetik meg magukat - írja az Újvárosi Valóság.

A “civil” és a “független” fogalmak szándékos félreértelmezéseként értékelhető az, hogy a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselői az önkormányzati választásokon civilként vagy függetlenként indulnak polgármesteri aspiránsként – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője ezzel kapcsolatban a PestiSrácok.hu-nak. A szakértő hozzátette: a történelmi mélyponton levő párt tagjai valószínűleg már érzik, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon parlamenten kívül maradnak, így számukra az önkormányzati pozíciók megszerzése létkérdés. 

Bombaként robbant a hír, hogy Pintér Tamás Dunaújvárosban az ellenzék szinte teljes támogatásával indul polgármesteri aspiránsként. Az pedig, hogy akkor bizony mandátumáról is le kellene mondania, láthatóan nem érintette érzékenyen az “újvárosi FanThomasként” emlegetett jobbikos fenegyereket. Ezen persze nem is lepődhetünk meg a párt csúfos EP-választási eredményeit figyelembe véve, bár meglepő magabiztosságra vall, hogy mindazok ellenére, hogy a választókerületében nem is látták az elmúlt időszakban, mégis elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy legyőzze a jelentős választói támogatással bíró Cserna Gábort az őszi önkormányzati választáson.

Deák Dániel, a XXI. Század vezető elemzője a PS-nek azt mondta, hogy véleménye szerint a jobbikos képviselők belátták, hogy a következő országgyűlési választáson valószínűleg már parlamenten kívül maradnak.

Már most a “túlélésre játszanak”, az őszi önkormányzati választáson való eredményes részvétel ugyanis 2024-ig biztosítaná számukra a megélhetést. A szakértő hozzátette: Nem a város irányítása érdekelné őket, még csak nem is az ottani problémák megoldása, hanem a saját anyagi biztonságuk megőrzése 

Deák Dániel a civil fogalom szándékos félreértelmezéseként értékeli azt, hogy a Jobbik országgyűlési képviselői “függetlenként és civilként” próbálják eladni magukat. A Jobbik történelmi mélypontra süllyedt, az EP-választás csúfos kudarcot hozott számukra. Nincs víziójuk, bajban van a párt  – fogalmazott a politológus, aki szerint a választók bizalmát már nem tudja visszaszerezni a Jobbik levitézlett politikusi gárdája. 

Az újvárosi fantomként elhíresült Pintér Tamásnak sem lesz elég kivillantani fehér fogsorát a győzelemhez, az imázs-mosolynak már nem dőlnek be a dunaújvárosiak. 
 

- Újvárosi Valóság/PestiSrácok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.