A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

Vass Ádám - 2019. június 7. 16:08

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

Minden tanév végén egy önkormányzati rendelet értelmében átadják a nyugállományba vonuló pedagógusok részére Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat, a kiváló oktató - nevelőmunkát végző pedagógusok elismerésére Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjat, a kiemelkedő oktató - nevelő tevékenységet végző, illetve elősegítő pedagógusok és az oktatási intézmények nem pedagógus dolgozói elismerésére Dunaújváros Oktatásügyéért díjat. Az idei díjátadó ünnepségre is a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében került sor Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester és Cserna Gábor részvételével. Utóbbi elmondta, a pedagógus sosem tud kibújni a bőréből, ahogy egykori tanárként ő sem, ezért készül minden évben olyan nagy várakozással Dunaújváros kiváló pedagógusaival találkozni.

- Már nem az önkormányzat az oktatási intézmények fenntartója, mégis igyekszem - elfogultságomat nem is titkolva! - követni, mi történik az óvodákban és az iskolákban. Tapasztalataim alapján azt mondom, hogy Dunaújváros büszke lehet intézményeire, oktatási hagyományaira, oktatási rendszerére. Önök sokéves tradíciót képviselnek, és nekem, Dunaújváros polgármesterének kitüntetett feladatom, hogy ezt ne csak a városvezetés, hanem a dunaújvárosi családok nevében is megköszönjem. Önök a klasszikus értékekre, a magyar hagyományokra épülő, korszerű és magas szintű oktatási rendszerünk főszereplői. Olyan értékorientált embereket nevelnek, akik képesek megfelelni változó korunk kihívásainak. Aki arra nevel, hogy az ember minden körülmények között ember legyen, és adja meg a másiknak a tiszteletet. Aki megtanítja a tanítványait pontosan, hatékonyan, örömmel dolgozni. Aki olyan közösséget épít, amelyben mindenkire szükség van. Akikkel közösen valljuk: „Nekünk a gyermek az első!”

A díjak átadása előtt a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tehetségét, Baruts Bence előadását hallhatta a közönség, majd következett a Díszoklevelek átadása, melyeket idén Kundakker Ferencné és Schnemilich Rezsőné érdemelt ki, majd sorban átadták a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díjakat, a Dunaújváros Oktatásügyéért díjakat, valamint a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjakat. A méltatások az önkormányzat honlapján, a dunaujvaros.hu oldalon lesznek megtekinthetők.

Díszoklevélben részesült:

Kundakker Ferencné 50 éve szerezte meg óvónői oklevelét a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben. Nagy hivatástudattal végezte pedagógiai tevékenységét. Ennek elismeréséül, átvette aranyoklevelét Cserna Gábor polgármestertől.

Schnemilich Rezsőné 65 évvel ezelőtt szerezte meg tanári oklevelét a szegedi Juhász Gyula Pedagógusképző Karon, hivatástudata és pedagógiai tevékenysége példaértékkel bír. Ennek elismeréseként átvette vasoklevelét Cserna Gábor polgármestertől.

 

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az idei évben

 

A Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat:

Garai Zsuzsanna,

és Polányiné Boldog Katalin Márta részére adományozta.

 

A Dunaújváros Oktatásügyéért díjat:

Papp Sándorné

Kuruczleki Erzsébet,

és Kovács Piroska részére adományozta.

 

A Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat:

Fehér Teréz,

Ambrusné Király Márta,

Lieberné Sütő Kornélia,

Siket István Lajosné,

Sziklai Istvánné,

Szabóné Galambosi Lívia,

Tomasek Attila Árpádné,

Rozmanicsné Takács Julianna,

Medve Ilona Mária,

Oláhné Utassy Erzsébet,

Buruncz Márta,

Kardos Ágnes,

Geiszler Szilvia,

Dobra László,

Márkliné Huszárik Mária,

Sári Józsefné,

Ácsné Tóth Erika,

Dunai Zsolt Illésné,

Maletáné Szabó Katalin,

Patai Mária Zsuzsanna, és

Páger László részére adományozta.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.