Álom maradt az elődöntő

spigott - 2019. június 7. 19:36

Jól kezdett, ám végül 12-10-es vereséget szenvedett Hollandiától a magyar női vízilabda válogatott a Világliga negyeddöntőjében.

Az "A" csoport küzdelmeit két győzelemmel és egy vereséggel befejező hollandok ellen ugrott medencébe ma este fél héttől a magyar női vízilabda válogatott a Világliga budapesti szuperdöntőjének negyeddöntőjében. A mieink első két meccsüket elveszítették a "B" csoportban, Kanada ellen viszont jól hajrázva nyerni tudtak, s bizakodva, a siker reményében várták a mai összecsapást is.
Melyet nem is kezdett rosszul a négy dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával, Garda Krisztinával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat, hiszen Szücs és Gyöngyössy révén már három perc elteltével kétgólos előnyt szerzett, ám a folytatás már nem volt ennyire örömteli. A hollandok ugyanis még az első negyedben egyenlíteni tudtak, majd a második felvonás elején a vezetést is sikerült megszerezniük (3-2). Erre ugyan még volt válasza a mieinknek, ám Gyöngyössy Anikó második találata után teljesen leblokkoltak Bíró Attila tanítványai, s ezt könyörtelenül kihasználta ellenfelük, mely a negyedből hátralévő hat percben háromszor is bevette a magyar kaput, s a félidei szünetre már 6-3-as vezetéssel vonulhatott.

MTI-archív (Illyés Tibor felvétele)

A fordulás után a játék minden elemében javulnia kellett volna válogatottunknak ahhoz, hogy legyen esélye a felzárkózásra, ám hiába talált be előbb Tóth-Csabai, majd Szilágyi is az ellenfél kapujába, rendre jött a válasz a túloldalon sőt, mikor Keuning is megszerezte első gólját a meccsen, már 9-5-re vezettek a hollandok. A negyed hajráját azonban nagyon megnyomták a mieink, s Keszthelyi előbb emberelőnyből, majd büntetőből is pontosan célzott, így a záró felvonás előtt sikerült megfelezni a hátrányunkat (9-7). A negyedik felvonás első magyar támadásából Vályi Vanda minimálisra csökkentette a két csapat közti különbséget, ám sokáig nem örülhettünk ennek sem, mert a hollandok azonnal lőttek kettőt, s újra elléptek három találattal (11-8). A mérkőzés hajrájában hiába talált be Szilágyi és Tóth-Csabai is, vetélytársunk kettő gólt megőrzött előnyéből, s végül 12-10-es győzelemmel jutott be az elődöntőbe, míg a magyar csapat az 5-8. helyért folytathatja a küzdelmeket.

Hollandia – Magyarország 12-10 (2-2, 4-1, 3-4, 3-3)

Hollandia: Aarts – Megens 3, Genee, Van der Sloot, Stomphorst 1, Rogge 2, Sevenich 2. Csere: Wolves 2, Keuning 1, Koolhaas, Sleeking 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga.

Magyarország: Gangl – Szilágyi 2, Parkes, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 2, Vályi 1. Csere: Gurisatti, Horváth, Gyöngyössy 3, Tóth-Csabai 1, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.