Dunaújváros Hetilap

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

doszerk - 2019. június 20. 11:05

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Lászlóné Durecz Andrea 2013 augusztusától tanítója a Móricz Zsigmond Általános Ikolának. Előtte 27 évig a Vasvári Pál Általános Iskolában dolgozott. Immár 32 éve munkálkodik az ifjúsági korosztály nevelésében, formálásában. Munkabírása lehengerlő, innovatív ötleteivel, szuggesztív egyéniségével magával ragadja a gyerekeket.Kitartó munkájának köszönhető, hogy az iskola elnyerte az ÖKOISKOLA címet.

A szülők segítségével létrehozta az iskola fűszerkertjét, ahol az évszaknak megfelelően munkálkodik együtt tanítványaival. Elkötelezetten küzd a kihalóban lévő fecskék megmentéséért, ezzel az elhivatottsággal pedig tanítványait is megfertőzte. Andi néni irányításával a gyerekek feltérképezték a város és városkörnyéki fecskefészkeket is.

Úttörője a digitális kompetencia fejlesztésének intézményi keretek között. A Kódolás Hetének aktív szervezője, gyerekek tucatjait ismertette meg a Zümivel, a programozó méhecskével.

Kitartóan dolgozik azért, hogy az iskolai hulladékgyűjtés szelektíven történjen, környezettudatos életmódra,a jövőért vállalt felelősségre tanítja ezáltal a gyerekeket.mNapi oktató-nevelő munkáját is példaértékűen végzi, számos versenyeredménnyel büszkélkedhet, amelyet tanítványaival ért el.

A gyermekek fejlődéséért, neveléséért végzett elhivatott, több évtizeden keresztül végzett szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Lászlóné Durecz Andrea részére adományozta.

 

Gyenes Józsefné, Éva a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója, 35 éve az óvodás korú gyermekek vidám óvodai életéért dolgozik, tevékenykedik. Csoportban dolgozó óvodapedagógusként számára mindig a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése kapja a legnagyobb hangsúlyt. Személyiségéből adódóan vidámság, jókedv veszi körül. Fontos számára, hogy az óvodai csoportokban nyugalom, harmónia legyen, s ennek megvalósítására ösztönzi kollégáit és a vele dolgozó többi felnőttet is. Lelkiismeretességéért, kedvességéért, mindig mosolygós szemeiért nagyon kedvelik az óvodásai, munkatársai. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mely differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai kiteljesedését.Töretlen fejlődés jellemzi. Sokoldalú feladatvállalása, állandó önképzésre való igénye egész pedagógiai pályáját átszövi. Elkötelezettsége, vezetői eredményei az ifjúság-, a gyermekek, a pedagógus hivatás iránti alázatot mutatják.Személyisége meghatározó az intézmény működésében. Nem ismer lehetetlent, vallja – mindent meg lehet oldani. Munkájának köszönhetően még jobban megerősödött a Dunaújvárosi Óvoda szakmai színvonala, fejlődött az infrastruktúra, a tagóvodák közötti együttműködés. Vezetése alatt a Dunaújvárosi Óvoda az Oktatási Hivatal Bázisintézményévé lett, melyek kapcsán továbbképzéseknek adhat otthont. Nevéhez kötődik a „Csicsergő” kiadvány, mely félévente jelenik meg, érdekes szakmai cikkekkel, kollégák bemutatkozó soraival, a munkaközösségek munkájáról, a kollégákat, szülőket foglalkoztató éppen aktuális témákról.

Vezetése alatt 7 tagóvoda kapott – a dunaújvárosi önkormányzat támogatásával, és az OVI-SPORT Közhasznú Alapítvány segítségével – műfüves, multifunkcionális focipályát. Sportszerető lokálpatriótákkal karöltve egy éve indították a városi Ovifoci Bajnokságot. Munkája elismeréseként az OVI-SPORT Közhasznú Alapítvány elnöke meghívta az országos elnökségbe. Nagy kutyabarát, ennek köszönhetően hamarosan kutyaterápiás foglalkozások is indulnak az egyik tagóvodában. Ezzel a programmal lehetőséget biztosít a hátrányok leküzdésére, esélyt teremtve a fejlődésben akadályoztatott gyermekek sokoldalú fejlődéséhez. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának alelnökeként is fontos céljának és feladatának tekinti a dunaújvárosi gyermekek sportolásra való ösztönzését játékos formában, a tehetségek felismerését, majd fejlődésének segítését. Őszinte hivatástudattal végzett több évtizedes kiemelkedő pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Gyenes Józsefné részére adományozta.

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.