Dunaújváros Hetilap

Átadták a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat

doszerk - 2019. június 20. 11:05

Dunaújváros közgyűlése az ifjúsági korosztály nevelésében, az ifjúságvédelemben, illetve a fiatalok számára nyújtott szolgáltatások szervezésében kiemelkedő munkát végző személyek és közösségek elismerésére alkotta meg a Dunaújváros Ifjúságáért Díjat. Ezúttal Lászlóné Durecz Andrea pedagógus és Gyenes Józsefné óvodaigazgató vehette át az elismerést.

Lászlóné Durecz Andrea 2013 augusztusától tanítója a Móricz Zsigmond Általános Ikolának. Előtte 27 évig a Vasvári Pál Általános Iskolában dolgozott. Immár 32 éve munkálkodik az ifjúsági korosztály nevelésében, formálásában. Munkabírása lehengerlő, innovatív ötleteivel, szuggesztív egyéniségével magával ragadja a gyerekeket.Kitartó munkájának köszönhető, hogy az iskola elnyerte az ÖKOISKOLA címet.

A szülők segítségével létrehozta az iskola fűszerkertjét, ahol az évszaknak megfelelően munkálkodik együtt tanítványaival. Elkötelezetten küzd a kihalóban lévő fecskék megmentéséért, ezzel az elhivatottsággal pedig tanítványait is megfertőzte. Andi néni irányításával a gyerekek feltérképezték a város és városkörnyéki fecskefészkeket is.

Úttörője a digitális kompetencia fejlesztésének intézményi keretek között. A Kódolás Hetének aktív szervezője, gyerekek tucatjait ismertette meg a Zümivel, a programozó méhecskével.

Kitartóan dolgozik azért, hogy az iskolai hulladékgyűjtés szelektíven történjen, környezettudatos életmódra,a jövőért vállalt felelősségre tanítja ezáltal a gyerekeket.mNapi oktató-nevelő munkáját is példaértékűen végzi, számos versenyeredménnyel büszkélkedhet, amelyet tanítványaival ért el.

A gyermekek fejlődéséért, neveléséért végzett elhivatott, több évtizeden keresztül végzett szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Lászlóné Durecz Andrea részére adományozta.

 

Gyenes Józsefné, Éva a Dunaújvárosi Óvoda igazgatója, 35 éve az óvodás korú gyermekek vidám óvodai életéért dolgozik, tevékenykedik. Csoportban dolgozó óvodapedagógusként számára mindig a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése kapja a legnagyobb hangsúlyt. Személyiségéből adódóan vidámság, jókedv veszi körül. Fontos számára, hogy az óvodai csoportokban nyugalom, harmónia legyen, s ennek megvalósítására ösztönzi kollégáit és a vele dolgozó többi felnőttet is. Lelkiismeretességéért, kedvességéért, mindig mosolygós szemeiért nagyon kedvelik az óvodásai, munkatársai. Pedagógiai és vezetői munkájában olyan módszertani kultúrát képvisel, mely differenciáltan szolgálja mind a gyermekek fejlődését, mind a kollégák szakmai kiteljesedését.Töretlen fejlődés jellemzi. Sokoldalú feladatvállalása, állandó önképzésre való igénye egész pedagógiai pályáját átszövi. Elkötelezettsége, vezetői eredményei az ifjúság-, a gyermekek, a pedagógus hivatás iránti alázatot mutatják.Személyisége meghatározó az intézmény működésében. Nem ismer lehetetlent, vallja – mindent meg lehet oldani. Munkájának köszönhetően még jobban megerősödött a Dunaújvárosi Óvoda szakmai színvonala, fejlődött az infrastruktúra, a tagóvodák közötti együttműködés. Vezetése alatt a Dunaújvárosi Óvoda az Oktatási Hivatal Bázisintézményévé lett, melyek kapcsán továbbképzéseknek adhat otthont. Nevéhez kötődik a „Csicsergő” kiadvány, mely félévente jelenik meg, érdekes szakmai cikkekkel, kollégák bemutatkozó soraival, a munkaközösségek munkájáról, a kollégákat, szülőket foglalkoztató éppen aktuális témákról.

Vezetése alatt 7 tagóvoda kapott – a dunaújvárosi önkormányzat támogatásával, és az OVI-SPORT Közhasznú Alapítvány segítségével – műfüves, multifunkcionális focipályát. Sportszerető lokálpatriótákkal karöltve egy éve indították a városi Ovifoci Bajnokságot. Munkája elismeréseként az OVI-SPORT Közhasznú Alapítvány elnöke meghívta az országos elnökségbe. Nagy kutyabarát, ennek köszönhetően hamarosan kutyaterápiás foglalkozások is indulnak az egyik tagóvodában. Ezzel a programmal lehetőséget biztosít a hátrányok leküzdésére, esélyt teremtve a fejlődésben akadályoztatott gyermekek sokoldalú fejlődéséhez. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának alelnökeként is fontos céljának és feladatának tekinti a dunaújvárosi gyermekek sportolásra való ösztönzését játékos formában, a tehetségek felismerését, majd fejlődésének segítését. Őszinte hivatástudattal végzett több évtizedes kiemelkedő pedagógiai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Gyenes Józsefné részére adományozta.

 

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)