Dunaújváros Hetilap

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

doszerk - 2019. június 21. 19:17

Rendhagyó csütörtöki sajtótájékoztatóján az Ongai család Hold utcai otthonában számolt be az Otthon Melege Program ősztől induló, a főképp a közepes, illetve nagyobb városokban társasházakban élőket érintő kedvezményes lehetőségekről Dunaújváros polgármestere - írja a Pesti Srácok.

Cserna Gábor tájékoztatójában felhívta figyelmet arra, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően már eddig is számos család korszerűsíthette energetikai szempontból lakásait Dunaújvárosban, illetve más településeken is. Az ősztől elérhető lehetőségek kiegészíthetik ezeket olyan korszerű berendezésekkel, mint az úgynevezett okosmérők, amelyekkel az energiafelhasználás mellett a költségeiket is optimalizálhatják a társasházakban élők. Stábunk beszélgetett az Ongai család tagjaival is, akik elmondták, véleményük szerint az, hogy a jobbikos Pintér Tamás ősztől az Országgyűlés helyett a dunaújvárosi polgármesterséget választaná, azt jelenti, hogy a Jobbikból már csak menekülni lehet, Pintér pedig láthatóan az egyéni túlélésére játszik a jelölésével. Az Ongai család szerint Pintér Tamásnak sem Dunaújvárosban, sem a választókörzet többi településén nincs már hitele, mivel választói nem érdeklik, az érintett települések vezetőivel pedig semmilyen kapcsolata, mivel nem is keresi őket, közeledésüket pedig elhárítja. 

Cserna Gábor a napokban megtartott másik sajtótájékoztatóján számolt be arról a történelmi léptékűnek nevezett beruházásról, amelynek hatmilliárd forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból származó, pályázaton elnyert összegével jövőre megújul a a város, illetve a közeli Kulcs és Rácalmás szennyvízrendszere. A PestiSrácok.hu kérdésére, hogy a bejelentéskor miért nem jelent meg Rácalmás polgármestere, Cserna Gábor azt mondta, Schrick István megkapta a meghívót, de sűrű programja bizonyára megakadályozta abban, hogy részt vegyen az ünnepélyes eseményen. Cserna Gábor udvariasan annyit közölt, nem minősíti polgármester kollégája távolmaradását. 

Stábunk beszélgetett az Ongai család tagjaival is, akik elmondták, hogy Dunaújváros vezetőjét alaptalanul vádolja folyamatosan az ellenzék a település lezüllesztésével. A családfő szerint a hangoskodók épp ezért nem említenek sosem konkrétumukat, csak megfoghatatlan általánosságokról beszélnek, céljuk pedig kizárólag a lejáratás, a karaktergyilkosság. Ongaiék szerint az, hogy a jobbikos Pintér Tamás ősztől az Országgyűlés helyett a dunaújvárosi polgármesterséget választaná, azt jelenti, hogy a Jobbikból már csak menekülni lehet, Pintér pedig láthatóan az egyéni túlélésére játszik a jelölésével. Az Ongai család szerint Pintér Tamásnak sem Dunaújvárosban, sem a választókörzet többi településén nincs már hitele, mivel választói nem érdeklik, és az érintett települések vezetőivel nincs semmilyen kapcsolata, mivel nem is keresi őket,közeledésüket pedig elhárítja. Ongaiék szerint Dunaújváros nyerő embere Cserna Gábor, akire ősszel már bizonyára eggyel több szavazat érkezik, mert a voksoláson akkor már részt vesz a család most érettségiző nagylánya is. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.