Baracsi győzelem a női bajnokságban

doszerk - 2019. június 17. 13:16

Hiába nyerte az utolsó fordulót a DPASE, a Baracs SE gárdája szerezte meg az aranyérmet a Carissa női bajnokság 2018/2019-es szezonjának küzdelmeiben.

Baracson rendezték meg szombaton a Carissa női labdarúgó bajnokság negyedik, utolsó fordulóját. A viadalon négy együttes vett részt, s legnagyobb kérdés az volt, hogy az eddigi három körből kettőt megnyerő, s a bajnokságban is éllovas Baracs SE képes lesz-e hazai pályán is sikert aratni. A Dunaújváros PASE női labdarúgóinak sikerült keresztülhúzni a házigazdák számításait, mert hat mérkőzésükből ötöt megnyerve szerezték meg a forduló első helyét, megelőzve a második baracsiakat, valamint a Holler UNFC és a kecskeméti Mercedes KLC-KTE SI gárdáját. A dunaújvárosiak sikere azonban csak annyiban befolyásolta a bajnokság végső sorrendjét, hogy a DPASE ezzel feljött a tabella második helyére, megelőzve az Ikarus Maroshegy együttesét, míg a bajnoki címet ezúttal a Baracs SE gárdája szerezte meg, mely a négy forduló összesítése alapján magabiztosan szerezte meg a sorozat első helyét.

Kép forrása: dlsz.hu

Szalavics Eszter, a DLSZ Női Bizottságának elnöke: - Az idei bajnoki szezon a hagyományokhoz híven négy női tornából állt, melynek a pontjai alapján alakult ki a végleges sorrend. Rengeteg kiváló megoldásnak, számtalan fordulatnak, meglepő pillanatnak lehettünk szemtanúi, amiknek a díjazásáról sosem feledkeztünk meg. Erről árulkodik a számtalan kiosztott, oklevél, érem, serleg és a támogatók által felajánlott különdíjak is, melyek ebben a szezonban a lányok dicsőségfalára kerültek. A 2018-2019-es szezonban több mint 100 játékost láthattunk pályára lépni, több mint 50 meccsen, összesen 9 csapat vett részt a megméretéseken. Külön öröm számunkra olyan csapatokat látni, akikkel még előtte nem találkozhattunk köreinkben, mint SK Tóalmás és a Mercedes KLC-KTE-SI csapata. Természetesen a jövőben továbbra is számítunk részvételükre!

A Carissa Női bajnokság végeredménye: 1. Baracs SE 36 pont, 2. Dunaújváros PASE 26 pont, 3. Ikarus Maroshegy 25 pont, 4. SK Tóalmás 13 pont, 5. Szekszárdi UFC 9 pont, 6. Mercedes KLC-KTE SI 7 pont, 7. P.O.N.I. 6 pont, 8. Holler UNFC 5 pont, 9. dunaújváros PASE Fakó 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.