Dunaújváros Hetilap

Bauer Tamás elszellentette magát

doszerk - 2019. június 15. 11:22

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

A nemzeti összetartozás évéről szólt a vita a parlamentben, amikor - Bauer szerint – a DK nem volt elég radikális, így az ideológusnak csalódnia kellett pártjában. 

Ahhoz, hogy nemmel szavazhasson a DK-frakció, mint ahogy ezt minden nemzetpolitikai kérdésben tette eddig, a felszólaló Gréczynek világossá kellett volna tennie, hogy miben tér el a DK felfogása a magyar kisebbségek problémájának kezelésében a kormányétól – írja bejegyzésében. Na, és miben is? „Mindenekelőtt abban, hogy a DK sohasem helyeselte a letelepedés nélküli kettős állampolgárságot, és különösen nem helyesli a nem Magyarországon élő (és az országban korábban sem élt) személyek választójogát. Vagyis: nem helyesli, hogy közjogi kapcsolatot hoztak létre a magyar állam és a kisebbségben élő magyar személyek között.”- írja Bauer hazaárulással egyenértékű fejtegetésében. Trianon nem fáj neki, azonban az igen, hogy a külhoni magyarok és a magyar állam között kapcsolat jön létre. És ezt írásba is adja.

Bauer izgatottsága fokozódik, amikor megfogalmazza a kormányzati elképzelésben rejlő veszélyt: „Mind a »nemzeti összetartozás emlékhelyével«, mind a »nemzeti összetartozás évével« az összetartozás olyan értelmezését kívánják kőbe vésni, illetve ünnepelni, amelynek hangsúlyos része mind a közjogi »újraegyesítés«, mind a kisebbségi magyarságnak a magyar gazdasági és szociális entitásba való befoglalása.”

A szélsőliberális ideológus a fentiek szerint azt fájlalja, hogy a magyar gazdaság és szociális gondoskodás befogadja, integrálja a határon túli magyarokat. Szerinte inkább ki kellene őket rekeszteni, továbbra is kiszolgáltatni őket a velük többnyire ellenséges idegen államoknak.

Bauer Tamás szellemiekben már sokfelé elkalandozott élete során – volt maoista, de a liberalizmus zászlóivője is. Munkásságában egy állandó jellemző állandó: a magyargyűlölet. Jelenleg a Gyurcsány párt bölcseként üzemel. Édesapja arról híresült el, hogy mielőtt a Kádár-rendszerben sikeres ügyvédi irodát épített föl, az ÁVH keretében épített networköt: az Andrássy út 60. alatt működő ÁVH székházban áldozataiból körömletépéssel csikart ki vallomásokat. Így ragadt rá a körmös Bauer elnevezés.

Most Bauer Tamás érdemelne körmöst.

- Rosdy Tamás -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.