Bravó Mirtill!

Szárszó Lajos - 2019. június 28. 16:30

Kiválóan szerepelt az I. Junior Torna Világbajnokság csapatbajnokságában a magyar csapat, melynek legponterősebb embere a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill volt! Frissítés: megjöttek a végeredmények!

Hatalmas várakozás előzte meg a Győrben zajló I. Junior Torna Világbajnokság pénteki napját, melyen a Magyar Junior Válogatott női csapata szerepelt az összetett csapat, valamint az egyéni szerenkénti selejtezőben. A mieink a Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett összeállításban szerepeltek, de mi azért – talán érthető módon – egy leányt, Mirtillt figyeltük megkülönböztetett figyelemmel. Ennek nem csak az az oka, hogy ő a Dunaferr SE versenyzője, hanem, mint azt Török Dániel edző elmondta az is az oka volt, hogy pont évvel ezelőtt, 2014-ben tűnt fel az Ifjúsági Európa bajnokságon egy kislány, vagyis Kovács Zsófia, aki akkor a csapatának a legjobbja lett. És ami miatt most hatalmas a boldogságunk, hogy ezt tudta Világbajnokságon megismételni Makovits Mirtill!

Nézzük a tényeket, az eredményeket:

  • Talaj: 12.500
  • Ugrás: 12.766
  • Felemás korlát: 12.500
  • Gerenda: 12.400
  • Összetett eredmény: 50.166

Ez Mirtill eddigi életének legjobb összetett pontszáma, melyet pont Világbajnokságon, hol máshol, tudott összetornázni! Ezzel pedig a magyar csapat legeredményesebbje lett, ráadásként az első kör után egyéni összetett versenyben úgy állt az ötödik helyen, hogy őt csak három amerikai és egy angol kislány tudta megelőzni! De ne felejtsük, hogy a verseny majd este 21 óra körül ér véget, ez viszont a teljesítményéből semmit nem von le.

Makovits Mirtill az I. Junior Torna Világbajnokságon egyéni összetettben a 22. helyen zárt, amely nem jelent egyéni döntős helyet. Sajnos az egyéni szerenkénti döntőben sem kap szerepet, így a folytatásban nem izgulhatunk Török Dániel és Badics Réka tanítványának, de ne felejtsük, hogy a magyar csapat legjobbjáról beszélünk, aki korosztályának legjobbjává vált!

Friss hír, hogy mivel a világbajnokság egyben válogató volt EYOF-ra, Draskóczy Imre szövetségi kapitány jelezése alapján Makovits Mirtill és Szujó Hanna fogják képviselni Magyarországot a fiatalok olimpiáján, mely csapatnak a vezetője Török Dániel lesz!

Eredmények:

Egyéni összetett:

1. Listunova Viktoriia 55.323 pont

2. Urazova Vladislava 55.298 pont

3. Ou Yushan 54.931 pont
.

22. Makovits Mirtill 50.166 pont

Csapat összetett:

1. Oroszország 111.654 pont

2. Kina 109.497 pont

3. USA 109.380 pont.

16. Magyarország 98.498 pont

- Mérhetetlenül boldog vagyok Mirtill miatt – nyilatkozta a verseny után meghatottan Török Dániel -, hiszen ő ma olyat mutatott, mely bizonyságot ad arra, hogy az évekkel ezelőtt megkezdett munka olyan édes gyümölcsöt termett, mely jól mutatja, milyen munka folyik a Dunaferr Tornacsarnokban! És ne felejtsük, hogy ott vannak mögötte a további tehetségek! Az pedig, hogy a jelen és a jövő tornászának, a fiataljaink példaképének, Kovács Zsófinak vannak követői, hosszú távra nyújthat boldogságot a torna sport szeretőinek.

Fotók: Magyar Torna Szövetség

Török Dániel, mivel ő volt a csapat vezetője, természetes módon a csapatot is értékelte:

- Nagyon büszke vagyok a lányokra, hiszen igazi csapatként, sportemberekként dolgoztak egymásért, nemzetükért egyaránt. És ez nem csak mára, hanem az utóbbi két napra is igaz. Felemelő érzés volt mindezt a hazai közönség előtt véghezvinni. Sajnos történtek rontások, de azok csupán az izgalomból, rutintalanságból adódtak. Ettől függetlenül nagyon jó hangulatú volt a verseny. Mosolygósak, határozottak voltak a lányok egész nap, mely még jobban ünneppé tette a napunkat.

- Térjünk át Mirtillre, aki fantasztikus volt!

- Teljesen oda vagyok, meg vissza, mert élete legjobb pontszámát tornázta. Ehhez pedig nem lehet mit hozzátenni. Ebből az szűrhető le, hogy kiváló versenyző típus, aki nagyon összeszedetten tud versenyezni. Azt, hogy a mai napból valami nagy eredmény jöhet ki már a reggeli előtt éreztem rajta, hiszen azt láttam a szeméből, hogy nagyon rendben van.

- Nézzük egy kicsit részletesebben a versenyzését.

- Nagyon jó volt a sorsolásunk, hiszen a nem túl rizikós talajon kezdtünk. Ott is szép gyakorlatot mutatott be, amely indulásnak rendben volt. Ezt követően mentünk át az ugrásra, ahol szintén szépen teljesített, de itt ki kell emelnem Szujó Hannát, aki csodálatosat ugrott. Ezt követően mentünk a felemáskorláthoz, ahol saját magához képest is remek gyakorlatot láttunk tőle, de azért voltak benne apró hibák. Befejezésül a gerenda következett, ahol izgult, és már érezhető volt rajta a fáradtság, hiszen voltak pontatlanságai, de a gyakorlatával meg lehetünk elégedve. Amit ki kell emelnem még az a közönség szeretete, akik minden egyes megmozdulásunk után vastapssal, sikoltozással ünnepelték a lányokat. Ezt átélni életre szóló élmény!

Makovits Mirtill boldogan értékelte a világbajnoki szereplését:

- Minden tőlem telhetőt megtettem, így nagyon örülök, hogy így sikerült a verseny. Büszke vagyok magamra, hiszen életem legjobb összetett eredményét értem el. Ehhez hozzátartozik, hogy a tegnapi pódium edzésen rá tudtam hangolódni a mai napra. Ott nagyon izgultam, bár annak igazán nincs tétje, de a gyakorlatainkat már ott is látják a bírók, akik leírják a látottakat. Ekkor talán túlságosan stresszeltem magam azon, hogy mi, hogyan fog sikerülni, de a mai napon ugyan izgultam, viszont ez nem hatott ki a gyakorlataimra, melyek jól sikerültek. Ez volt most a maximum, melyet ki is adtam magamból, mely nagyon megnyugtat. Az pedig, hogy az első kör után az ötödik helyen zártam nagy öröm számomra, bár a nagyágyúk még csak most következnek. Azt azonban, hogy ez mire lesz elég még nem tudhatom, ennek ellenére boldog vagyok. A szurkolótábor fantasztikus támogatást adott, akiket jól hallottam. Jó érzés volt, hogy családtagjaim és a Dunaferr tornászai közül is sokan eljöttek, mely sokat segített. Természetesen izgulok még azért, hogy esetleg korláton bekerülök-e a szerenkénti döntőbe, de ha nem, akkor az sem fog bántani, hiszen tudásom legjavát adtam ma ki magamból.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.