David Mazurek az Acélbikáknál

doszerk - 2019. június 25. 8:01

Remek fizikai adottságokkal rendelkező kanadai centert igazoltak a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Mint arról a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának honlapja beszámolt, megvan az együttes negyedik légiós játékosa is a 27 éves kanadai David Mazurek személyében. A 190 cm-es center Brantfordban született, itt ismerkedett meg a sportággal, majd a 2012/2013-as szezonig végigjárta a jelentős kanadai utánpótlás ligákat. Első felnőtt szezonját az USports egyetemi ligában kezdte meg 2014-ben, itt két évet töltött, majd a kanadai North East Senior Hockey League-ben (NESHL) szereplő Montague Stallions és a Memramcook Acadiens együtteseiben játszott 23 meccsen 54 pontot szerezve.

Kép forrása: kingstonfrontenacs.com

Innen még a 2017/2018-as szezonban a Southern Professional Hockey League-ben (SPHL) játszó Pensacola Ice Flyers együtteséhez szerződött, ahol 25 meccsen 13 egységet írtak a neve mellé. A tavalyi szezont is ebben az osztályban, a Fayetteville Marksmen csapatánál kezdte, s gyűjtött 29 meccsen 27 pontot (15 gól, 12 assziszt). Még ebben az évben bemutatkozott a harmadik legjelentősebb amerikai ligában, az ECHL-ben, ahol két csapatban tizennyolc mérkőzést játszott. A jó fizikai adottságokkal, remek csapatjátékosnak jellemzett csatárnak az idei lesz az első európai szezonja, s az Acélbikák szakmai vezetése azt várja, hogy együttesünk vezére lesz a 2019/2020-as idényben.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.