Dózsás remeklés a Diákolimpián!

Szárszó Lajos - 2019. június 26. 7:16

A Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia döntőjében.

Ismét bebizonyosodott, hogy az a következetes, tudatosan felépített munka, melyet a DSE Röplabda Akadémia képvisel, sikerre vezet, hiszen most azok a Dózsás iskolások, akik az akadémián nevelkednek, értek el nagyszerű eredményt. A Gyöngyösön megrendezett IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőjébe összesen nyolc csapat verekedte be magát, melyeket két négyes csoportba soroltak. A Kövessy Balázs által irányított Dózsás csapat a Szolnok, a Gyöngyös és a Kecskeméti Vásárhelyi Általános Iskola mellé került. Az első mérkőzésen a gyöngyösiek ellen 3-0-ás győzelmet arattak, majd a második összecsapáson a szolnoki általános iskola ellen ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek (0-3), mely találkozón csak az első két szettben tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát.

A második nap sem bizonyult könnyűnek, mivel a Kecskeméti Vásárhelyi csapatával játszották az utolsó csoportmérkőzést, ahol sajnos ismét alul maradtak a srácok, akik ezzel a csoport harmadik helyén zártak. A harmadik játéknapon a keresztjátékok következtek.  A másik csoport második helyezettje, a Kunhegyes bizonyult jobbnak a mieinknél, akiknek a dolgát fiataljaink nem tudták megnehezíteni. A másik ágon a Szolnok a Sümeg csapatával nem bírt, így esélyt kaptak a Dózsások a visszavágásra, amivel sajnos nem tudtak élni, így maradt meg számukra az így is előkelő hatodik helyezés.

Kövessy Balázs edző: - Így, a szezon végén három nehéz napon vagyunk túl, mellyel méltón zártuk le a 2018-2019-es szezont. Gratulálok minden Dózsás gyerekeknek. Örülök neki, hogy ismét tovább tudtuk vinni a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hírét.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.