Ez még csak a félévi bizonyítvány

doszerk - 2019. június 16. 13:26

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint dicséretes, hogy a válogatott jó eredményeinek köszönhetően Európa-bajnoki selejtezős csoportjában négy forduló után az élen áll, de ez még csak a félévi bizonyítvány.

Sipos Jenő az M1 aktuális csatornán szombaton azt mondta: az elmúlt időszakban "szép eredményeket" ért el a válogatott. Kiemelte: Wales előtt a világbajnoki ezüstérmes Horvátországot is "kitűnő játékkal, nagy küzdőszellemmel" győzte le Marco Rossi szövetségi kapitány együttese. "Azonban ez még csak a félévi bizonyítvány, mert az év végit a válogatott esetében majd ősszel osztják ki" - hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette: "messze még a vége, sok munka van hátra". "Fújhatunk egyet, de nem szabad megelégednünk, mert kemény mérkőzések várnak ránk" - utalt Sipos Jenő az őszi folytatásra, amelynek során Szlovákiát és Azerbajdzsánt fogadja a válogatott, míg Horvátországban és Walesben vendégként lép pályára. "Az esély, a remény megmaradt a továbbjutásra. Ez a legfontosabb.

MTI-fotó (Czagány Balázs felvétele)

A közelmúltban ilyenkor, a selejtezős sorozatok féltávjánál már többször csak matematikai esélye maradt a csapatnak" - emlékeztetett. A jövő évi Eb-n, melyet rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendeznek, a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Amennyiben a nemzeti csapat kijut a kontinensbajnokságra, úgy két csoportmérkőzésen biztosan Budapesten lép pályára. A válogatott a júniusi Eb-selejtezők előtt pályabejáráson látogatta meg az épülő létesítményt. "Így is nagy hatással volt a játékosokra, amit láttak, még szurkolók és a füves pálya nélkül is lenyűgözte őket a stadion. Mindannyian szeretnének telt ház és hazai közönség előtt pályára lépni a Puskásban, mert ez életre szóló élményt jelentene számukra" - mondta Sipos Jenő.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.