Dunaújváros Hetilap

Gyurcsányék főbűnei

doszerk - 2019. június 5. 16:48

Tíz pontba szedte a Fidesz "Gyurcsányék főbűneit", amelyet a nagyobbik kormánypárt szerint a fiatalok, a gyerekes családok és az egész ország ellen követettek el.

 "Most, hogy az ellenzék élére az a Gyurcsány-család állt, amelyik már egyszer tönkretette Magyarországot, érdemes felidézni azokat az időket, amikor Gyurcsányék készítették magyar költségvetést" - indokolt szerdai sajtótájékoztatóján Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A politikus "Gyurcsányék tíz főbűnét" sorolta fel, amelyet kormányon "a fiatalok, a gyermekes családok és az ország ellen" követtek el. Gyurcsányék a csőd szélére sodorták és eladósították Magyarországot, több millió embert hoztak kilátástalan helyzetbe és veszélybe sodorták a fiatalok jövőjét - hangoztatta Böröcz László, aki szerint Magyarország már 2007-ben csődközeli állapotba került, amikor a gazdasági világválságnak még "híre-hamva" sem volt hazánkban.

Hangsúlyozta: a baloldal gazdaságpolitikája miatt az államháztartási hiány 2006-ban elérte a 9,2 százalékot, az ország GDP-arányos államadóssága pedig 2002 és 2010 között 53 százalékról 83 százalékra nőtt. Ebből az összegből majd négyszer lehetne felépíteni Paks 2-t, vagy minden egyes magyar állampolgárnak ki lehetett volna fizetni 1,5 millió forintot - jegyezte meg.

Kijelentette: Gyurcsányék elvették a fiataloktól az akkori otthonteremtési támogatásokat is, ezzel szinte lehetetlenné és nagyon kockázatossá tették számukra az otthonteremtést, valamint megszüntették a családi adókedvezményt és a gyermekesektől elvették a hároméves gyest is. A fiatalok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel - tette hozzá.

Böröcz László szerint az akkori kormány az idősebb generációk életét is megnehezítette, hiszen elvettek egy havi nyugdíjat a magyar emberektől, valamint sorozatosan emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát. A magyar családok fizették az EU-ban a fizetésükhöz képest a legdrágább gáz és villamosenergia-árakat - hívta fel a figyelmet.

Kiemelte: Gyurcsányék a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat is tönkretették a magas adókkal, hiszen a mostani 9 százalék helyett 19 százalék volt a társasági adó, ugyanakkor a dolgozókat is agyonadóztatták, és a közszférában dolgozóktól még egy havi bért is elvettek.

Emellett - folytatta a Fidesz képviselője - leépítették az egészségügyi ellátást, 600 milliárd forintot vettek ki az egészségügyből, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel, kórházakat zártak be és elüldöztek hatezer ápolót, orvost. Kitért arra is: Gyurcsányék eladósították a településeket, így elvették tőlük a fejlődés lehetőségét, 2002 és 2010 között folyamatosan vonták el a forrásokat az önkormányzatoktól, és olyan feladatokkal látták el őket, amelyekre nem adtak forrást.     

"Gyurcsányék most újra az ellenzék vezetőivé váltak és ugyanazt teszik, mint korábban: másoknak akarnak megfelelni és a külföld érdekeit tartják szem előtt a magyar emberek érdekeivel szemben, a bevándorlók betelepítésén dolgoznak a magyar fiatalok és a gyermekes családok támogatása helyett" - jelentette ki Böröcz László. 

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.