Hatodik hely a Világligában

spigott - 2019. június 9. 17:46

Hiába kezdett jól, végül sima vereséget szenvedett az ausztrálok elleni helyosztón a magyar női vízilabda válogatott a Világliga szuperdöntőjének utolsó játéknapján.

Az ausztrálok elleni mérkőzéssel zárta ma délután a Világliga budapesti szuperdöntőjét a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával és Vályi Vandával felálló magyar csapat számára az ötödik hely megszerzése volt a tét, s ugyan a meccs első találatát az ausztrálok szerezték, Keszthelyi gyorsan egyenlített, majd Gurisatti és Tóth-Csabai góljai után már 3-1-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Az ellenfél még az első negyed végén szépíteni tudott, ám Illés Anna a második felvonás elején gyorsan visszaállította a kétgólos előnyt. Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert az ausztrálok a játékrész derekán egyenlítettek, s hiába talált be újra Keszthelyi, erre is volt válasza vetélytársunknak, így a nagyszünetre 5-5-ös állással vonultak a felek.

MTI-archív (Illyés Tibor felvétele)

A fordulás után sajnos ismét jött egy nagyobb hullámvölgy a mieink játékában, s ezt könyörtelenül kihasználta az ausztrál csapat, mely pillanatok alatt meglépett kettő góllal Bíró Attila együttesétől. Lehetőség így is volt a felzárkózásra, ám ziccereket, ötméterest is hibáztak vízilabdázóink, s mikor a 23. percben Bishop másodszor is mattolta Kasó Orsolyát, már 8-5-ös ausztrál vezetés miatt szomorkodhattunk. A záró negyed első gólját ráadásul újra ellenfelünk szerezte, s innen már sajnos nem volt visszaút a magyar válogatott számára, melynek sem a támadójátéka, sem a védekezése nem működött a meccs hajrájában, így nagyon sima, 12-7-es vereséget szenvedett, így a hatodik helyen fejezte be a Világliga idei küzdelmeit.

Magyarország – Ausztrália 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)

Magyarország: Kasó – Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth, Tóth-Csabai 2, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.