Dunaújváros Hetilap

Huszonegy új parkolóhely épül

Molnár Emese - 2019. június 27. 10:37

Huszonegy új parkolót építenek a Gábor Áron utcában, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépnek hatályba az érintett utca környékén.

Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a város beépítettsége miatt kevés lehetőség van új területeken építeni parkolókat, éppen ezért kellett számításba venniük, hogy a már meglévő területeken miként lehet kialakítani férőhelyeket.

- A Gábor Áron utcában, az óvoda melletti füves terület egy részére fogunk most új parkolókat építeni. Összesen huszonegy férőhelyet lehet itt biztosítani az előzetes tervek alapján. A munkát a DVG Zrt. fogja elvégezni, a kivitelezést július 1-jén kezdik a szakemberek- mondta Nagy Zoltánné.

Mivel a Gábor Áron utca egyirányú, a parkolóépítés miatt szükség van forgalomkorlátozást bevezetni. A hivatal tájékoztatása alapján a kivitelezés elő üteme alatt teljes szélességében lezárják a Gábor Áron utcának a 13-as számú lépcsőháztól a Bólyai István utcáig tartó szakaszát.

A 13-as lépcsőháztól a Bercsényi utcáig tartó szakaszon kétirányú forgalmat vezetnek be egyrészt az ottlakók, valamint az Aprók Háza Tagóvoda megközelíthetősége érdekében. Módosul a szomszédos Vörösmarty Mihály utca forgalma is, mégpedig úgy, hogy megfordul az egyirányú forgalmi rend, és az Esze Tamás utca felől lehet oda behajtani.

Az ideiglenes forgalomkorlátozást táblákkal jelzik, ezek kihelyezését a héten megkezdte a DVG Zrt., az építés pedig július 1-jén kezdődik, és az időjárás függvényében körülbelül egy hónapig tart.

Lakossági kezdeményezésre egyeztető találkozóra hívta a hivatal városüzemeltetési osztályának szakembereit Nagy Zoltánné a Vörösmarty utca mögött lévő játszótérhez. Néhány itt élő kisgyermekes család megkereste a képviselőt, hogy elmondják észrevételeiket, kéréseiket a játszótérrel kapcsolatban.

Morva Julianna például mutatta, hogy javításra szorul a kerítés, és előfordul az is, hogy az éjszaka folyamán idegenek mennek be a játszótérre, akik tönkreteszik a játékokat. Mint mondta, egyre népszerűbb ez a játszótér, egyre több család látogatja napközben, így kinőtte magát, jó lenne bővíteni mind a területét, mind a játékelemeket. Ezt erősítette meg Kovács Mihály is, aki elmesélte, egy éve költöztek ide, szinte mindennap itt vannak a gyerkőccel. Azt tapasztalják, hogy bár a Balogh Ádám utcában is van játszótér, sokan jönnek ide a környező utcákból, szeretik, hiszen árnyékos helyen van. Mivel jó nagy közösség gyűlik össze ezen a játszótéren, ő is a bővítést szorgalmazza.

A hivatal szakemberei feljegyezték az észrevételeket, Nagy Zoltánné pedig elmondta, intézkedik a javítanivalók mihamarabbi elvégzése érdekében, és támogatja a játszótér bővítését.

- Nagyon örülök annak, hogy egyre több a körzetben a kisgyermekes család, akik nyilván szeretnék is kihasználni az otthonukhoz közeli lehetőségeket. Ebben pedig támogatom őket- mondta a képviselő.

Nagy Zoltánné a keddi körzeti bejárása során egyeztetett a DVG Zrt. szakembereivel a Bocskai István utca 22-32. számú lépcsőházak előtti munkálatokról is. Itt ugyanis az érintett háztömbök felvezető lépcsőit építik újjá, és már napokon belül végeznek vele.

 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek.