Dunaújváros Hetilap

Huszonegy új parkolóhely épül

Molnár Emese - 2019. június 27. 10:37

Huszonegy új parkolót építenek a Gábor Áron utcában, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépnek hatályba az érintett utca környékén.

Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a város beépítettsége miatt kevés lehetőség van új területeken építeni parkolókat, éppen ezért kellett számításba venniük, hogy a már meglévő területeken miként lehet kialakítani férőhelyeket.

- A Gábor Áron utcában, az óvoda melletti füves terület egy részére fogunk most új parkolókat építeni. Összesen huszonegy férőhelyet lehet itt biztosítani az előzetes tervek alapján. A munkát a DVG Zrt. fogja elvégezni, a kivitelezést július 1-jén kezdik a szakemberek- mondta Nagy Zoltánné.

Mivel a Gábor Áron utca egyirányú, a parkolóépítés miatt szükség van forgalomkorlátozást bevezetni. A hivatal tájékoztatása alapján a kivitelezés elő üteme alatt teljes szélességében lezárják a Gábor Áron utcának a 13-as számú lépcsőháztól a Bólyai István utcáig tartó szakaszát.

A 13-as lépcsőháztól a Bercsényi utcáig tartó szakaszon kétirányú forgalmat vezetnek be egyrészt az ottlakók, valamint az Aprók Háza Tagóvoda megközelíthetősége érdekében. Módosul a szomszédos Vörösmarty Mihály utca forgalma is, mégpedig úgy, hogy megfordul az egyirányú forgalmi rend, és az Esze Tamás utca felől lehet oda behajtani.

Az ideiglenes forgalomkorlátozást táblákkal jelzik, ezek kihelyezését a héten megkezdte a DVG Zrt., az építés pedig július 1-jén kezdődik, és az időjárás függvényében körülbelül egy hónapig tart.

Lakossági kezdeményezésre egyeztető találkozóra hívta a hivatal városüzemeltetési osztályának szakembereit Nagy Zoltánné a Vörösmarty utca mögött lévő játszótérhez. Néhány itt élő kisgyermekes család megkereste a képviselőt, hogy elmondják észrevételeiket, kéréseiket a játszótérrel kapcsolatban.

Morva Julianna például mutatta, hogy javításra szorul a kerítés, és előfordul az is, hogy az éjszaka folyamán idegenek mennek be a játszótérre, akik tönkreteszik a játékokat. Mint mondta, egyre népszerűbb ez a játszótér, egyre több család látogatja napközben, így kinőtte magát, jó lenne bővíteni mind a területét, mind a játékelemeket. Ezt erősítette meg Kovács Mihály is, aki elmesélte, egy éve költöztek ide, szinte mindennap itt vannak a gyerkőccel. Azt tapasztalják, hogy bár a Balogh Ádám utcában is van játszótér, sokan jönnek ide a környező utcákból, szeretik, hiszen árnyékos helyen van. Mivel jó nagy közösség gyűlik össze ezen a játszótéren, ő is a bővítést szorgalmazza.

A hivatal szakemberei feljegyezték az észrevételeket, Nagy Zoltánné pedig elmondta, intézkedik a javítanivalók mihamarabbi elvégzése érdekében, és támogatja a játszótér bővítését.

- Nagyon örülök annak, hogy egyre több a körzetben a kisgyermekes család, akik nyilván szeretnék is kihasználni az otthonukhoz közeli lehetőségeket. Ebben pedig támogatom őket- mondta a képviselő.

Nagy Zoltánné a keddi körzeti bejárása során egyeztetett a DVG Zrt. szakembereivel a Bocskai István utca 22-32. számú lépcsőházak előtti munkálatokról is. Itt ugyanis az érintett háztömbök felvezető lépcsőit építik újjá, és már napokon belül végeznek vele.

 

A rovat további hírei: Közélet

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.