Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

doszerk - 2019. június 26. 13:11

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Mint arról a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának honlapja beszámolt, egy ismert, korábban az Acélbikáknál is remekül teljesítő játékos tér vissza Dunaújvárosba Justin Cseter személyében. A 30 éves csatárt nem nagyon kell bemutatni, de azért teszünk egy próbát azoknak, akik nem ismerik. Utánpótlás éveit a tengerentúlon, az Unites States Hockey League-ben (USHL) töltötte, majd egy éves kanadai kitérő után az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő University of Alabama-Huntsville együttesében játszott 2009-től egészen 2013-ig. Innen a Southern Professional Hockey League-be (SPHL), a Huntsville Havoc gárdájához szerződött, ahol több mint két szezont húzott le, mielőtt áttette volna székhelyét Európába, azonban belül is Magyarországra. A 2015/2016-os szezonban Miskolcon játszott, majd egy évvel később Dunaújvárosba szerződött, ahol húzóembere volt az Acélbikáknak, az alapszakaszban 40 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 assziszt) szerzett, melyhez a rájátszásban 7 meccsen 11 pontot (2 gól, 9 assziszt) tett még hozzá.

Kép: DO-archív

A 2017/2018-as idényt Újpesten kezdte el, majd innen a szezon közben az SPHL-ben szereplő Birmingham Bulls együtteséhez távozott, ám hat mérkőzést követően, 2018. január 4-én bejelentette visszavonulását. Azóta ugyan mérkőzést nem játszott, de edzésben maradt, így remélhetőleg hamar visszanyeri formáját, s mint korábban, úgy a 2019/2020-as szezonban is erőssége lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak. Mivel Justin Cseter magyarországi tartózkodása alatt megszerezte az állampolgárságot is, így az egyszeres magyar válogatott csatár nem számít majd légiósnak a DAB keretében.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.