Két érem a diákolimpián

doszerk - 2019. június 20. 8:05

Egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Salgótarjánban megrendezett országos diákolimpiai döntőt a rudas iskola strandkézilabda csapatai.

Salgótarjánban adott otthont a közelmúltban a strandkézilabdázók országos diákolimpiai döntőjének, melyen a Rudas iskola kettő, míg a Széchenyi egy csapattal vett részt. A dunaújvárosi fiatalok nagy reményekkel vágtak neki az 5-6. korcsoportos viadalnak, s a csoportmeccsek után a Széchenyi és a Rudas "A" együttese az első, míg a B-jelű formáció a második helyen jutott tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőkben a Széchenyi gárdája sajnos azonnal elvérzett, ám a Rudas mindkét együttese továbbjutott, s mivel külön ágon szerepeltek, akár egy dunaújvárosi döntő is összejöhetett volna a torna véghajrájában.

Hátsó sor: Slett Enikő, Takács Cecília, Kovács Vivien, Papp Kitti, Keresztes Eliza, Matucza Gabriella, Fodor Neszta, Molnár Beatrix (edző), Kovács Krisztina, Krupják Bence (edző).

Első sor: Kecskés Noémi, Farkas Kitty, Rezneki Fanni, Husti Hanna, Németh Kata, Simon Csenge, Kálmán Lina, Szokolai Nóra. (Kép forrása: Rudas iskola)

Az elődöntőkben azonban a Rudas "A" csapatát óriási csatában legyőzte a váci Boronkay György iskola együttese, ugyanakkor a B-csapat nagyon sima győzelmet aratott a házigazdák ellen, így legalább egyik csapatunk harcba szállhatott az aranyéremért. A finálé előtt azonban még jöhetett a bronzcsata, melyen a rudasosok simán, 2-0-ra verték a Salgótarjánt. A döntő a várakozásoknak megfelelően óriási csatát és váci győzelmet hozott, miután a Boronkay gárdája két játszmában, előbb egy találattal, majd aranygóllal bizonyult jobbnak a Rudas "B" csapatánál.

A Rudas iskola együttesei azonban így sem szomorkodhattak nagyon, hiszen két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal zárták az országos diákolimpiai döntőt, ráadásul egy nagyon szép különdíjjal is gazdagodtak, ugyanis a legjobb játékosnak járó elismerést idén Husti Hanna érdemelte ki.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.