Kiss Balázsék nyerték a szétlövést

doszerk - 2019. június 20. 16:34

Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse nyerte a kenu kettesek 1000 méteres szétlövését, így valószínűleg ők indulhatnak az Európa Játékokon és a világbajnokságon is.

Mint arról beszámoltunk, kedden rendezték meg Szolnokon a kenu kettesek 1000 méteres versenyszámának második válogató versenyét, melynek jó esélyekkel vágott neki a Kiss Balázs – Dóri Bence (Dunaferr, UTE) összetételű egység. Balázsék ugyanis szoros csatában, de megnyerték az első válogatót, s ha ezúttal is az első helyen végeztek volna, azzal biztosítják helyüket az Európa Játékokon, valamint a szegedi világbajnokságon induló magyar csapatban. A keddi viadalt azonban a Sáfrány Mátyás – Mike Róbert (KSI) páros nyerte meg éppen Kiss Balázsék, illetve Hajdu Jonatán és Fekete Róbert kettőse előtt, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány az edzőkkel együtt úgy határozott, hogy egy mindent eldöntő harmadik verseny, a szétlövés dönti el, hogy melyik egység vehet részt az említett két versenyen.

Kép forrása: MKKSZ facebook

A ma délután megtartott szétlövés a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott, melyben Kiss Balázsék hamar az élre álltak, s bár ellenfelük nagyot hajrázott, az előny a célig megmaradt, így Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse behúzta a mindent eldöntő harmadik párharcot, amivel minden valószínűség szerint ők indulhatnak a minszki Európa Játékokon és a szegedi világbajnokságon is. Hüttner Csaba a szövetségi kapitány várhatóan holnap hirdeti ki az Európa Játékokra utazó keretet, mely nem feltétlenül fog minden számban egyezni a szegedi világbajnokságon induló csapattal.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.