Kiss Balázsék nyerték a szétlövést

doszerk - 2019. június 20. 16:34

Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse nyerte a kenu kettesek 1000 méteres szétlövését, így valószínűleg ők indulhatnak az Európa Játékokon és a világbajnokságon is.

Mint arról beszámoltunk, kedden rendezték meg Szolnokon a kenu kettesek 1000 méteres versenyszámának második válogató versenyét, melynek jó esélyekkel vágott neki a Kiss Balázs – Dóri Bence (Dunaferr, UTE) összetételű egység. Balázsék ugyanis szoros csatában, de megnyerték az első válogatót, s ha ezúttal is az első helyen végeztek volna, azzal biztosítják helyüket az Európa Játékokon, valamint a szegedi világbajnokságon induló magyar csapatban. A keddi viadalt azonban a Sáfrány Mátyás – Mike Róbert (KSI) páros nyerte meg éppen Kiss Balázsék, illetve Hajdu Jonatán és Fekete Róbert kettőse előtt, így Hüttner Csaba szövetségi kapitány az edzőkkel együtt úgy határozott, hogy egy mindent eldöntő harmadik verseny, a szétlövés dönti el, hogy melyik egység vehet részt az említett két versenyen.

Kép forrása: MKKSZ facebook

A ma délután megtartott szétlövés a várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott, melyben Kiss Balázsék hamar az élre álltak, s bár ellenfelük nagyot hajrázott, az előny a célig megmaradt, így Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse behúzta a mindent eldöntő harmadik párharcot, amivel minden valószínűség szerint ők indulhatnak a minszki Európa Játékokon és a szegedi világbajnokságon is. Hüttner Csaba a szövetségi kapitány várhatóan holnap hirdeti ki az Európa Játékokra utazó keretet, mely nem feltétlenül fog minden számban egyezni a szegedi világbajnokságon induló csapattal.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.