Már a helyszínen a kajak-kenusok, fókuszban a párosok

doszerk - 2019. június 24. 19:07

Vasárnap megérkezett a magyar kajak-kenu válogatott is a minszki Európa Játékokra, amely idén a legjelentősebb kontinentális verseny a sportágban. A viadal kedden délelőtt kezdődik és csütörtökig tart.

"A válogatók eredményei alapján erős csapatunk van, bár egy kicsit stresszesnek tűnik most ez az Európa Játékok, hiszen például a női mezőny is egy komoly terhelésen ment át, nemcsak fizikailag, hanem pszichésen is - idézte a Magyar Kajak- Kenu (MKKSZ) hírlevele Hüttner Csaba szövetségi kapitányt. - Mindenki tudja, hogy az év fő versenye a szegedi világbajnokság lesz, hiszen ott osztanak olimpiai kvótákat, így érem szempontjából semmilyen elvárás nincs a csapat felé Minszkben. Most felmérjük a nemzetközi mezőnyt, és megpróbálunk még fejlődni a világbajnokságig." A szakember azt mondta: az újonnan alakult egységek közül a két 1000 méteres férfi páros, a Kammerer Zoltán, Gál Péter István kajakos és az első felnőtt világversenyére készülő Kiss Balázs, Dóri Bence kenus egység van fókuszban. "Az Európa Játékok után döntünk arról, hogy hogyan megyünk tovább a világbajnokságra. Itt dől el az is, hogy érdemes-e ezzel a két párossal is foglalkozni, vagy esetleg kell még válogatót rendeznünk, de nagyon remélem, hogy mindkét egységünk úgy fog szerepelni, hogy pont kerül az ügy végére" - fogalmazott. Minszkben 16 számban rendeznek versenyeket, a döntőkre szerdán és csütörtökön kerül sor a Zaszlavl regatta pályán.

A magyar válogatott:

Férfiak:
K-1 200 m: Birkás Balázs
K-1 1000 m: Kopasz Bálint
K-1 5000 m: Kopasz Bálint
K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Gál Péter István
K-4 500 m: Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István
C-1 200 m: Hajdu Jonatán
C-1 1000 m: Kiss Tamás
C-2 1000 m: Kiss Balázs, Dóri Bence

Nők:
K-1 200 m: Kozák Danuta
K-1 500 m: Kozák Danuta
K-1 5000 m: Bodonyi Dóra
K-2 200 m: Lucz Anna, Kiss Blanka
K-2 500 m: Kárász Anna, Kozák Danuta
K-4 500 m: Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika
C-1 200 m: Nagy Bianka
C-2 500 m: Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső

A tartalék Lucz Dóra.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.