Osztályt váltott a DPASE!

spigott - 2019. június 22. 12:02

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

A hazai környezetben elért 1-1-es eredmény után ezúttal Telkiben léptek pályára a Dunaújváros PASE labdarúgói a Biatorbágy elleni harmadosztályú osztályozó utolsó körének visszavágóján. Lőrincz Emil együttese nem volt könnyű helyzetben, hiszen a remélt továbbjutáshoz mindenképpen gólt kellett szereznie, ugyanis az első meccs végeredménye a Viadukt SE-nek kedvezett. A mérkőzés azonban nem úgy kezdődött, ahogy azt a mieink eltervezték, mert a Biatorbágy hamar magához ragadta a kezdeményezést, s a 18. percben meg is szerezte a vezetést. A bekapott gól után látványosan összekapta magát Lőrincz Emil alakulata, ám hiába alakított ki több nagy lehetőséget is ellenfele kapuja előtt, ezeket sajnos rendre elhibázták fiataljaink, így a szünetre 1-0-s "hazai" előnnyel vonultak a felek.

Rauf Al-Sheraji góljai feljutást értek! (Kép: DO-archív)

A térfélcserét követően még kezdeményezőbbé váltak a dunaújvárosi fiatalok, s ennek igen hamar meg is lett az eredménye, ugyanis az 51. percben Al-Sheraji találatával sikerült is egyenlíteni, így kezdődhetett minden elölről (1-1). Sajnos nem sokáig, mert miközben a mieink talán még az egyenlítésnek örültek, addig a Viadukt SE egy percen belül válaszolni tudott Rauf találatára, így újra szaladhattunk az eredmény után (2-1). Muszáj volt tehát a mienknek újabb gólt szerezniük, s ezért meg is tettek mindent, ám egészen a meccs hajrájáig úgy tűnt, hogy erőfeszítéseiket nem koronázza siker. A mérkőzés rendes játékidejének utolsó percében azonban Al-Sheraji megszerezte a saját maga és a DPASE második találatát is, s mivel a hosszabbítás három percét kivédekezték labdarúgóink, így a visszavágó 2-2-es végeredményével, idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően feljutottak az NB II-be.

Viadukt SE Biatorbágy – Dunaújváros PASE 2-2 (1-0)

Gólszerzőnk: Al-Sheraji 2.

DPASE: Hompót – Slett, Szabó, Somodi, Gráczer, Dorogi, Veszeli, Áman, Farkas, Kovács, Al-Sheraji. Edző: Lőrincz Emil.

 

Kép forrása: DPASE-facebook

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.