Osztályt váltott a DPASE!

spigott - 2019. június 22. 12:02

A rendes játékidő utolsó percében egyenlített, s jutott fel a másodosztályba a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata a Biatorbágy elleni párharcban.

A hazai környezetben elért 1-1-es eredmény után ezúttal Telkiben léptek pályára a Dunaújváros PASE labdarúgói a Biatorbágy elleni harmadosztályú osztályozó utolsó körének visszavágóján. Lőrincz Emil együttese nem volt könnyű helyzetben, hiszen a remélt továbbjutáshoz mindenképpen gólt kellett szereznie, ugyanis az első meccs végeredménye a Viadukt SE-nek kedvezett. A mérkőzés azonban nem úgy kezdődött, ahogy azt a mieink eltervezték, mert a Biatorbágy hamar magához ragadta a kezdeményezést, s a 18. percben meg is szerezte a vezetést. A bekapott gól után látványosan összekapta magát Lőrincz Emil alakulata, ám hiába alakított ki több nagy lehetőséget is ellenfele kapuja előtt, ezeket sajnos rendre elhibázták fiataljaink, így a szünetre 1-0-s "hazai" előnnyel vonultak a felek.

Rauf Al-Sheraji góljai feljutást értek! (Kép: DO-archív)

A térfélcserét követően még kezdeményezőbbé váltak a dunaújvárosi fiatalok, s ennek igen hamar meg is lett az eredménye, ugyanis az 51. percben Al-Sheraji találatával sikerült is egyenlíteni, így kezdődhetett minden elölről (1-1). Sajnos nem sokáig, mert miközben a mieink talán még az egyenlítésnek örültek, addig a Viadukt SE egy percen belül válaszolni tudott Rauf találatára, így újra szaladhattunk az eredmény után (2-1). Muszáj volt tehát a mienknek újabb gólt szerezniük, s ezért meg is tettek mindent, ám egészen a meccs hajrájáig úgy tűnt, hogy erőfeszítéseiket nem koronázza siker. A mérkőzés rendes játékidejének utolsó percében azonban Al-Sheraji megszerezte a saját maga és a DPASE második találatát is, s mivel a hosszabbítás három percét kivédekezték labdarúgóink, így a visszavágó 2-2-es végeredményével, idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően feljutottak az NB II-be.

Viadukt SE Biatorbágy – Dunaújváros PASE 2-2 (1-0)

Gólszerzőnk: Al-Sheraji 2.

DPASE: Hompót – Slett, Szabó, Somodi, Gráczer, Dorogi, Veszeli, Áman, Farkas, Kovács, Al-Sheraji. Edző: Lőrincz Emil.

 

Kép forrása: DPASE-facebook

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.