Rajtra készen!

Szárszó Lajos - 2019. június 27. 18:14

Az összetett csapatversennyel és a szerenkénti selejtezőkkel veszi kezdetét pénteken az I. Junior Torna Világbajnokság, melyen a Dunaferr SE versenyzője, Makovits Mirtill is bemutatkozik.

Miután az I. Junior Torna Világbajnokság nemzetközi nyitó sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy Győr maximálisan felkészült arra, hogy sporttörténelmi esemény házigazdája legyen, a lányok pódiumedzésével megkezdődött a vb hivatalos programja. A Török Dániel által vezetett csapat szerdán és csütörtökön léphetett a verseny helyszínéül szolgáló csarnok pódiumára, melyről több válogatott vezetője is egyszerűen úgy nyilatkozott, hogy „Őrületesen jó ez a helyszín!”. A győri világverseny körülményeivel egyébként mindenki elégedett, kiemelve, hogy a szerek a versenycsarnokban és az edzőcsarnokokban is vadonatújak és remek minőségűek, mely plusz lökést ad az indulók számára. A magyar csapatot a Makovits Mirtill, Szujó Hanna, Szilágyi Nikolett trió alkotja, akik nagy izgalommal várják a rajtot, tudtuk meg Török Dánieltől.

- Nagyon jó hírekkel szolgálhatok, hiszen a csapat két pódium edzésen is túl van. A szerdai edzésen mindenkinél csúsztak be kisebb hibák, de azokat a main ragyogóan sikerült korrigálni. Összességében elégedett lehetek, így rajtra készen állunk. A lányokat minden dicséret megilleti, hiszen nagyon lelkesek, teljes mértékben a feladatukra koncentrálnak, és a gyakorlataikat szép mozdulatokkal hajtják végre. Ettől kezdve az lesz a feladatunk, hogy a holnapi versenyre a koncentrációt olyan mértéken tartsuk, melyet ma láthattunk tőlük.

- Teljesen új szereken mutatjátok be gyakorlataitokat. Ezekhez hogyan tudott alkalmazkodni Mirtill?

- Nem csupán a világbajnokság helyszínén, hanem az edzőtermekben, a bemelegítő teremben is újak a szerek, melyek ugyanolyan minőségűek. Ez könnyebbé teszi az ezekhez való alkalmazkodást. Erre azonban a felkészülésünk alatt odafigyeltünk, hiszen mi is folyamatosan variáltuk a körülményeket. Bár azért nem szabad elfelejteni, hogy juniorokról beszélünk, akik ezen a téren tapasztalatlanok, de ezekhez a profi szerekhez jól sikerült alkalmazkodnunk.

- Mennyire izgul Mirtill a holnapi rajt előtt?

Képek: DO-archív

- Nagyon izgult a pódium edzésen, és ennek volt köszönhető tegnap a két rontása, de mára már túl van ezen. A pódium edzés lezárultával nem hagytunk olyan mozdulatot, olyan elemet a versenygyakorlatában, amely hibás lenne. A megfelelés vágy nagyon látszik rajta, így az lesz a mérvadó, hogy a rajtlázat hogyan fogja tudni kezelni, illetve hogyan tud mentálisan abba az állapotba kerülni, hogy a külső körülményeket ki tudja zárni. Bízom abban, hogy a hazai közönség nem teherként, hanem segítségként hat majd rá. Úgy hallottam, hogy több dunaújvárosi szurkoló is a helyszínen lesz, melynek nagyon örülünk, hiszen minden jó szó plusz erőt ad számunkra. Minden megtervezett munkát elvégeztünk, a simításokon túlvagyunk. Ami a világbajnokság plusz érdekessége, hogy az itteni eredmények alapján dönti majd el a szövetség, hogy melyik kislány indul majd az EYOF-on.

A magyar válogatott holnap délelőtt 10 órakor kezdi meg szereplését az ukrán csapatattal közösen. Ekkor mind a négy szeren bemutatják majd tudásukat, de végeredmény majd csak este 21.30 körül várható, hiszen akkor fejeződik be az ötödik kör, ahol már a nagyágyúk, vagyis az oroszok és a kínaiak versengenek majd. Érdekesség, hogy holnap este már csapatversenyt hirdetnek, de az egyéni szerenkénti döntőket szombaton és vasárnap rendezik majd. Az azonban, hogy ide valamelyik magyar lány bekerüljön hatalmas fegyvertény és meglepetés lenne. De most nem is ez elsősorban a cél, hanem az, hogy Mirtill és a lányok tudásuk legjavát mutassák be, és a nap végén boldogok legyenek.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.