Dunaújváros Hetilap

Új parkolók a Járási Hivatal mellett

Brousil Csaba - 2019. június 27. 12:34

Új parkolóhelyeket építenek a felújított Járási Hivatal épülete mellett. A hamarosan átadásra kerülő parkolóknál tartott közös sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Iván László a körzet fideszes önkormányzati képviselője.

Cserna Gábor elmondta, hogy ezekre a parkolóhelyekre nagy igény van a lakosság részéről. Egyre több az autó a városban, családonként nem ritka a két, sőt a három kocsi sem. A város területe viszont nem nőtt az autók számának gyarapodásával, így a meglévő területeken kell kezelni ezt a problémát. Cserna Gábor kiemelte, hogy 2017 óta dolgoznak ennek megoldásán, mostanra készültek el a tervek, lettek meg az engedélyek és kezdhették meg a kivitelezést a város több pontján is. A Járási Hivatal környékén, négy területen is bővítik a parkolók számát. A Táncsics utca 12-es szám előtt öt merőleges parkolóhelyet, a Járási Hivatal épülete mellett tizenegy szintén merőlegeset, a Szórád Márton út 30-38. előtt kilenc párhuzamos parkolót alakítanak ki. Ezek a munkák zajlanak, lassan el is készülnek az új férőhelyek. Nyár végén a Szórád Márton út 14-19. előtt további tizennégy darab párhuzamos parkolót létesítenek. Ezek a beruházások 80 millió forintból valósulnak meg. A zöld környezetet védik, tizennégy fát ültetnek ezeknek a fejlesztéseknek a keretében és a környezetvédelem jegyében.

Iván László mérföldkőnek nevezte ezt a fejlesztést, hiszen a 2014-es választásokon azt ígérte a körzet lakóinak, hogy az egykori zöld SZTK-t felújítva visszaadják a városlakóknak az ahhoz szükséges infrastrukturális bővítményekkel együtt. Mint mondta ez a kormánynak, az önkormányzatnak hála meg is valósulhatott és az új parkolóhelyek átadására sem kell már sokat várni.

Cserna Gábor ezen a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy jövő héten hétfőn elkezdik a Vasmű út felújítását, mely egymilliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. A négy sávot kettőre szűkítik és megkezdik a járdaszegélyek bontását is, hiszen itt is új parkolók lesznek és teljesen felújítják az úttest mellett a járdákat is. Ezúton is kérte az itt élők türelmét és az arra közlekedők fokozott figyelmét.

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.