Dunaújváros Hetilap

Új parkolók a Járási Hivatal mellett

Brousil Csaba - 2019. június 27. 12:34

Új parkolóhelyeket építenek a felújított Járási Hivatal épülete mellett. A hamarosan átadásra kerülő parkolóknál tartott közös sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Iván László a körzet fideszes önkormányzati képviselője.

Cserna Gábor elmondta, hogy ezekre a parkolóhelyekre nagy igény van a lakosság részéről. Egyre több az autó a városban, családonként nem ritka a két, sőt a három kocsi sem. A város területe viszont nem nőtt az autók számának gyarapodásával, így a meglévő területeken kell kezelni ezt a problémát. Cserna Gábor kiemelte, hogy 2017 óta dolgoznak ennek megoldásán, mostanra készültek el a tervek, lettek meg az engedélyek és kezdhették meg a kivitelezést a város több pontján is. A Járási Hivatal környékén, négy területen is bővítik a parkolók számát. A Táncsics utca 12-es szám előtt öt merőleges parkolóhelyet, a Járási Hivatal épülete mellett tizenegy szintén merőlegeset, a Szórád Márton út 30-38. előtt kilenc párhuzamos parkolót alakítanak ki. Ezek a munkák zajlanak, lassan el is készülnek az új férőhelyek. Nyár végén a Szórád Márton út 14-19. előtt további tizennégy darab párhuzamos parkolót létesítenek. Ezek a beruházások 80 millió forintból valósulnak meg. A zöld környezetet védik, tizennégy fát ültetnek ezeknek a fejlesztéseknek a keretében és a környezetvédelem jegyében.

Iván László mérföldkőnek nevezte ezt a fejlesztést, hiszen a 2014-es választásokon azt ígérte a körzet lakóinak, hogy az egykori zöld SZTK-t felújítva visszaadják a városlakóknak az ahhoz szükséges infrastrukturális bővítményekkel együtt. Mint mondta ez a kormánynak, az önkormányzatnak hála meg is valósulhatott és az új parkolóhelyek átadására sem kell már sokat várni.

Cserna Gábor ezen a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy jövő héten hétfőn elkezdik a Vasmű út felújítását, mely egymilliárd forintos kormányzati támogatásból valósul meg. A négy sávot kettőre szűkítik és megkezdik a járdaszegélyek bontását is, hiszen itt is új parkolók lesznek és teljesen felújítják az úttest mellett a járdákat is. Ezúton is kérte az itt élők türelmét és az arra közlekedők fokozott figyelmét.

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.