Újabb együttműködési megállapodás

doszerk - 2019. június 17. 17:24

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A rendezvényen a Dunaújvárosi Egyetem oldaláról részt vett dr. András István rektor, Kiss Ádám Sándor kancellár, Ladányi Gábor IFK igazgató, Szabados Ottó IFK innovációs menedzser, és Nagy Gáborné pályázati irodavezető. Az Adu-Alba Kft.-t Varga József ügyvezető és Tábori Margit fejlesztőmérnök képviselte.

Az együttműködés célja olyan kapcsolat és tevékenység kialakítása a DUE és az Adu-Alba között, mely támogatja az EFOP 3.6.1-06-2016-00025 kódszámú projekt megvalósítását, kutatási projektek kialakítását, kutatási irányzatok meghatározását.

Jelen megállapodással a két intézmény által közösen kiválasztott kutatási projektelemek tervezését, javaslatait, ötleteit kívánjuk összehangolni a megfelelő kutatási program kialakításának érdekében. Emellett nagy hangsúlyt kap az együttműködésben a módszertani anyagok közös fejlesztése, kidolgozása, és szakmai műhelymunkák szervezése a két intézmény között a környezeti és fenntarthatósági szempontok minél szélesebb körű érvényesítése érdekében.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.