A fajnemesítés volt a Cseh Katalin által is támogatott Planned Parenthood eredeti célja

2019. július 8. (hétfő) 17:47 - doszerk

A már nyíltan az amerikai baloldal mellé állt, egykor még az emberi fajnemesítést is pártoló Planned Parenthood évtizedek óta megosztja az amerikai közvéleményt: az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz ellene – írja a Mandiner. Ismeretes, a megosztó szervezetnek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni a születésnapja alkalmából - írja a Pesti Srácok.

Cseh Katalin, a Momentum új EP-képviselője a saját születésnapja alkalmából adománygyűjtést indított hivatalos Facebook-oldalán a Planned Parenthood nevű, abortuszairól elhíresült amerikai szervezet számára. A Planned Parenthoodot és partnereit 2015-ben azzal gyanúsították meg több száz órányi, oknyomozók által készített videófelvételek alapján, hogy illegális módon kereskednek az abortált magzatok szöveteivel, illetve nem tartja be a protokollokat.

– olvasható a Mandineren.

A lap egy igen tartalmas cikkben tárta fel az igencsak megosztó szervezet hátterét, ebből kiderül, a szervezetet 1921-ben alapították meg a klinikára építve az American Birth Control League-et (Amerikai Születésszabályozási Liga), ami úgyszintén a születés-szabályozással és a gyermekvállalással kapcsolatos információk és segítség nyújtásával foglalkozott. Margaret Sanger tagja volt a New York-i Szocialista Párt női bizottságának. Minthogy Sanger osztotta a túlnépesedéstől való korabeli félelmet, ez is közrejátszott a születésszabályozás iránti elkötelezettségében. Sanger elkötelezett volt az eugenika iránt: a huszadik század első évtizedeiben divatos progresszív tudományág az ember genetikai megjavítását tűzte ki célul.

Sanger nem csak a bevándorlást korlátozta volna igen keményen, hanem szegregálta és sterilizálta volna a „teljesen fogyatékosok”-at. Az abortuszt ugyanakkor a Wikipédia szerint Sanders maga ellenezte, és élesen megkülönböztette a születésszabályozás egyéb formáitól, és úgy vélekedett, hogy az abortusz az élet elvétele.

Jelenleg a PP-nek 661 klinikája van Amerika-szerte, amelyek nem csak abortusszal foglalkoznak, hanem mindenféle, születésszabályozással kapcsolatos szolgáltatást nyújtanak, beleértve a fogamzásgátlás különféle formáit és a szexuális felvilágosítást is. A Mandiner cikke szerint a 661 klinikából ugyanakkor 351-ben, az összes klinika 53 százalékában végeznek abortuszt.

A Planned Parenthood politikai aktivizmussal és lobbival is foglalkozik a saját tevékenységét érintő területeken. Elsősorban a családtervezés és a „női jogok” terén, ami rendszerint magába foglalja az abortusz támogatását is – ami 1973 óta legális Amerikában.

2015-től kezdve a Center for Medical Progress (CMP) életpárti szervezet több száz órányi videót tett közzé, hetente egyet harminc hónapon át, amelyek állítása szerint bizonyítékok arra, hogy a PP és partnerei illegálisan kereskednek az abortált magzatok szöveteivel. A PP szerint a szervezet maga 30-100 dolláros összegeket kapott kezelési költségként az eladományozott magzatszövetekért. A Planned Parenthooddal szimpatizáló narratíva szerint a videók manipuláltak és semmit nem bizonyítanak, vagy épp semmi probléma nincs mindazzal, ami elhangzik rajtuk.
 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Belföld

Koronavírus: 678 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

Koronavírus: 678 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, elhunyt 6 beteg

2020. április 04. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg.

Vírus: már 623 fő az azonosított fertőzöttek száma – és 5 beteg hunyt el

Vírus: már 623 fő az azonosított fertőzöttek száma – és 5 beteg hunyt el

2020. április 03. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, emellett 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Járvány: 585 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, egy beteg elhunyt, 42 gyógyult

Járvány: 585 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma, egy beteg elhunyt, 42 gyógyult

2020. április 02. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 585 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős beteg, míg a gyógyultak száma 42 főre emelkedett.

Járvány: 525 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – 4 idős beteg hunyt el (FRISSÍTVE!)

Járvány: 525 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma – 4 idős beteg hunyt el (FRISSÍTVE!)

2020. április 01. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma;  az elhunytak száma 20 főre emelkedett, négy idős, krónikus betegséggel küzdő, ember halt meg. Frissítés: megjelent a megyei mutatók vírustérképe - Fejérben 

Közzétették a koronavírus-fertőzésben elhunytak korát, nemét és alapbetegségeit is

Közzétették a koronavírus-fertőzésben elhunytak korát, nemét és alapbetegségeit is

2020. március 31. (kedd)

Nyilvánossá vált annak a 16 elhunytnak a kora, neme és alapbetegsége is, akik az elmúlt időszakban veszítették életüket Magyarországon koronavírus-fertőzés miatt.

Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt

Nincs szükség új lakcímkártyára a kijárási korlátozás miatt

2020. március 31. (kedd)

Nem szükséges új lakcímkártya készítése abban az esetben, ha a kijárási korlátozás időtartama alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodunk.

Vírus: 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb beteg

Vírus: 492 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb beteg

2020. március 31. (kedd)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt egy újabb több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Emellett 34 főről 37 főre nőtt a gyógyultak száma is.