A fajnemesítés volt a Cseh Katalin által is támogatott Planned Parenthood eredeti célja

2019. július 8. (hétfő) 17:47 - doszerk

A már nyíltan az amerikai baloldal mellé állt, egykor még az emberi fajnemesítést is pártoló Planned Parenthood évtizedek óta megosztja az amerikai közvéleményt: az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz ellene – írja a Mandiner. Ismeretes, a megosztó szervezetnek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni a születésnapja alkalmából - írja a Pesti Srácok.

Cseh Katalin, a Momentum új EP-képviselője a saját születésnapja alkalmából adománygyűjtést indított hivatalos Facebook-oldalán a Planned Parenthood nevű, abortuszairól elhíresült amerikai szervezet számára. A Planned Parenthoodot és partnereit 2015-ben azzal gyanúsították meg több száz órányi, oknyomozók által készített videófelvételek alapján, hogy illegális módon kereskednek az abortált magzatok szöveteivel, illetve nem tartja be a protokollokat.

– olvasható a Mandineren.

A lap egy igen tartalmas cikkben tárta fel az igencsak megosztó szervezet hátterét, ebből kiderül, a szervezetet 1921-ben alapították meg a klinikára építve az American Birth Control League-et (Amerikai Születésszabályozási Liga), ami úgyszintén a születés-szabályozással és a gyermekvállalással kapcsolatos információk és segítség nyújtásával foglalkozott. Margaret Sanger tagja volt a New York-i Szocialista Párt női bizottságának. Minthogy Sanger osztotta a túlnépesedéstől való korabeli félelmet, ez is közrejátszott a születésszabályozás iránti elkötelezettségében. Sanger elkötelezett volt az eugenika iránt: a huszadik század első évtizedeiben divatos progresszív tudományág az ember genetikai megjavítását tűzte ki célul.

Sanger nem csak a bevándorlást korlátozta volna igen keményen, hanem szegregálta és sterilizálta volna a „teljesen fogyatékosok”-at. Az abortuszt ugyanakkor a Wikipédia szerint Sanders maga ellenezte, és élesen megkülönböztette a születésszabályozás egyéb formáitól, és úgy vélekedett, hogy az abortusz az élet elvétele.

Jelenleg a PP-nek 661 klinikája van Amerika-szerte, amelyek nem csak abortusszal foglalkoznak, hanem mindenféle, születésszabályozással kapcsolatos szolgáltatást nyújtanak, beleértve a fogamzásgátlás különféle formáit és a szexuális felvilágosítást is. A Mandiner cikke szerint a 661 klinikából ugyanakkor 351-ben, az összes klinika 53 százalékában végeznek abortuszt.

A Planned Parenthood politikai aktivizmussal és lobbival is foglalkozik a saját tevékenységét érintő területeken. Elsősorban a családtervezés és a „női jogok” terén, ami rendszerint magába foglalja az abortusz támogatását is – ami 1973 óta legális Amerikában.

2015-től kezdve a Center for Medical Progress (CMP) életpárti szervezet több száz órányi videót tett közzé, hetente egyet harminc hónapon át, amelyek állítása szerint bizonyítékok arra, hogy a PP és partnerei illegálisan kereskednek az abortált magzatok szöveteivel. A PP szerint a szervezet maga 30-100 dolláros összegeket kapott kezelési költségként az eladományozott magzatszövetekért. A Planned Parenthooddal szimpatizáló narratíva szerint a videók manipuláltak és semmit nem bizonyítanak, vagy épp semmi probléma nincs mindazzal, ami elhangzik rajtuk.
 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

2019. július 18. (csütörtök)

Hozzájárult a migráció a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány. A külföldiek számának növekedése a vizsgált városok közbiztonság szempontjából veszélyes negyedeiben háromszor akkora, mint a jobb helyzetűekben – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A migránsok miatt egyébként egyre több a bűncselekmény és a terrorakció Németországban.

A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

2019. július 18. (csütörtök)

A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

A jövő városát építik!

A jövő városát építik!

2019. július 18. (csütörtök)

A taggyűlés jóváhagyásával összeállt a Fidesz helyi képviselő-jelöltjeinek névsora, akik az októberi önkormányzati választáson fognak indulni.

Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátása

Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátása

2019. július 18. (csütörtök)

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán Szijjártó Péter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén elhangzott felszólalásában azt a javaslatot, amely szerint az illegális migránsoknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak.

A kormány folyamatosan növeli az ápolási díj mértékét

A kormány folyamatosan növeli az ápolási díj mértékét

2019. július 17. (szerda)

Új ponttal egészült ki a gyermekek otthongondozási díjával (gyod) kapcsolatos állapotvizsgálat szempontrendszere az autisták esetében, miután az elmúlt fél évben többször egyeztetett erről az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), így még komplexebb képet lehet alkotni az autizmus diagnózissal élők állapotáról.

Az ellenzék megint a magyar családok ellen szavazott

Az ellenzék megint a magyar családok ellen szavazott

2019. július 17. (szerda)

Az ellenzék Gyurcsányékkal az élen megint a magyar családok ellen szavazott a jövő évi költségvetés múlt heti elfogadásakor - értékelt Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő szerdán újságíróknak.

Pintér Tamás aggódik

Pintér Tamás aggódik

2019. július 17. (szerda)

Felszólalt a Parlamentben, hogy aggódik Dunaújváros sorsáért, mert ha esetleg, ha netalán, véletlenül hatalomra kerülne, ő szerinte tuti,  fogalma sincs arról, hogy a 1,5 milliárd forint hitelt, amit a folyó beruházások finanszírozására fordít a város, hogyan és miből fogja visszafizetni.