Dunaújváros Hetilap

A fajnemesítés volt a Cseh Katalin által is támogatott Planned Parenthood eredeti célja

doszerk - 2019. július 8. 17:47

A már nyíltan az amerikai baloldal mellé állt, egykor még az emberi fajnemesítést is pártoló Planned Parenthood évtizedek óta megosztja az amerikai közvéleményt: az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz ellene – írja a Mandiner. Ismeretes, a megosztó szervezetnek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni a születésnapja alkalmából - írja a Pesti Srácok.

Cseh Katalin, a Momentum új EP-képviselője a saját születésnapja alkalmából adománygyűjtést indított hivatalos Facebook-oldalán a Planned Parenthood nevű, abortuszairól elhíresült amerikai szervezet számára. A Planned Parenthoodot és partnereit 2015-ben azzal gyanúsították meg több száz órányi, oknyomozók által készített videófelvételek alapján, hogy illegális módon kereskednek az abortált magzatok szöveteivel, illetve nem tartja be a protokollokat.

– olvasható a Mandineren.

A lap egy igen tartalmas cikkben tárta fel az igencsak megosztó szervezet hátterét, ebből kiderül, a szervezetet 1921-ben alapították meg a klinikára építve az American Birth Control League-et (Amerikai Születésszabályozási Liga), ami úgyszintén a születés-szabályozással és a gyermekvállalással kapcsolatos információk és segítség nyújtásával foglalkozott. Margaret Sanger tagja volt a New York-i Szocialista Párt női bizottságának. Minthogy Sanger osztotta a túlnépesedéstől való korabeli félelmet, ez is közrejátszott a születésszabályozás iránti elkötelezettségében. Sanger elkötelezett volt az eugenika iránt: a huszadik század első évtizedeiben divatos progresszív tudományág az ember genetikai megjavítását tűzte ki célul.

Sanger nem csak a bevándorlást korlátozta volna igen keményen, hanem szegregálta és sterilizálta volna a „teljesen fogyatékosok”-at. Az abortuszt ugyanakkor a Wikipédia szerint Sanders maga ellenezte, és élesen megkülönböztette a születésszabályozás egyéb formáitól, és úgy vélekedett, hogy az abortusz az élet elvétele.

Jelenleg a PP-nek 661 klinikája van Amerika-szerte, amelyek nem csak abortusszal foglalkoznak, hanem mindenféle, születésszabályozással kapcsolatos szolgáltatást nyújtanak, beleértve a fogamzásgátlás különféle formáit és a szexuális felvilágosítást is. A Mandiner cikke szerint a 661 klinikából ugyanakkor 351-ben, az összes klinika 53 százalékában végeznek abortuszt.

A Planned Parenthood politikai aktivizmussal és lobbival is foglalkozik a saját tevékenységét érintő területeken. Elsősorban a családtervezés és a „női jogok” terén, ami rendszerint magába foglalja az abortusz támogatását is – ami 1973 óta legális Amerikában.

2015-től kezdve a Center for Medical Progress (CMP) életpárti szervezet több száz órányi videót tett közzé, hetente egyet harminc hónapon át, amelyek állítása szerint bizonyítékok arra, hogy a PP és partnerei illegálisan kereskednek az abortált magzatok szöveteivel. A PP szerint a szervezet maga 30-100 dolláros összegeket kapott kezelési költségként az eladományozott magzatszövetekért. A Planned Parenthooddal szimpatizáló narratíva szerint a videók manipuláltak és semmit nem bizonyítanak, vagy épp semmi probléma nincs mindazzal, ami elhangzik rajtuk.
 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni!