Dunaújváros Hetilap

Húsba tépő kérdések Pintér Tamás jelöltségéről

doszerk - 2019. július 11. 21:55

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt budapesti főpolgármester-jelöltje. Ez nekünk itt, Dunaújvárosban mindegy, hogy hozam vagy deficit, de amiket ez az igazán liberális pacák az ózdi ellenzéki összefogásról mondott, az már igencsak fontos, és nem azért mert Ózdon is van vas, meg Dunaújvárosban is.

Fotó forrása: Sermer Ádám facebook-oldala
 

A párhuzam ennél komolyabb. Ózdon az egész ellenzék beállt az jobbikos színekben megválasztott polgármester, Janiczák Dávid mögé. Dunaújvárosban az ellenzék – az MSZP kivételével – beállt a jobbikos Pintér Tamás jelölt mögé. Sermer főleg azon fakadt ki, hogy a szemkilövetős Gyurcsány párt helyi erős emberei hogyan voltak képesek ekkora köpönyegforgatásra:

Budapesten Karácsony Gergelyt támogatjátok (mármint a DK – a szerk.), de Ózdon arra kértek minden ellenzéki demokrata szavazót, hogy szavazzon Janiczakra? Ha egy ózdi polgárnak nem tetszik az állampárt kirekesztő, gyűlöletkeltő, nacionalista, homofób, xenofób, klerikális működése, akkor szavazzon Janiczakra? Azt azért jó, ha tudjátok - hiába a taktika a túlélés érdekében, elvek nélkül nem lesz jövőtök. Ameddig Janiczak belefér az ellenzéki taktikátokba, addig nem remélhetünk valódi változást.”

Meg is jöttünk Dunaújvárosba. Itt sincsen ez másképp. Pintér Tamás még terheltebb, mert még mindig annak a Jobbiknak a tagja, sőt mi több országgyűlési képviselője, melynek feje gárdamellényben tett képviselői esküt a Parlamentben, melynek tagjai EU-s zászlót égettek, antiszemita lózungokat puffogtattak és cigányellenességre buzdítottak. Pintér Tamást Dunaújvárosban,2013-ban az Új Magyar Gárda tagjai még „bajtársozták”, ezt azóta sem kérte ki magának.

Sermer aztán folytatja:

„Ha ez nem vicc, ha ezt teljesen komolyan gondoljátok, akkor viszont kíváncsian várom, legközelebb melyik település demokrata szavazóinak fogjátok felkínálni Tyirityánt, Toroczkait, Sneidert, vagy éppen Budaházyt... „

A fentiek alapján nyugodtan mondhatta volna Pintér Tamást is. A dunaújvárosi ellenzék beállni készül Pintér Tamás mögé, nem nézve, hogy milyen pártnak is az oszlopos tagja még mind a mai napig.

Sermer aztán pontokba szedte, hogy az ő liberális oldaláról miért is gáz beállni egy jobbikos politikus mögé. Előre bocsájtjuk, hogy ezek mind egy liberális politikus szavai:

  • „Nem a többségi társadalom véleményét nézem le, hanem az újnáci politikusokat, és a taktikai túlélés érdekében velük együttműködőket. Sok kérdésben pedig kizárólag azt tartom felelős politikai viselkedésnek, ha egy többségi, de alapvetően téves álláspontba nem nyugszunk bele.”
  • „Ha elvek nélkül, vízió nélkül, alapértékek nélkül, kizárólag a Fidesszel szembeni győzelem számít néhányak számára, mint egyetlen cél (ahelyett, hogy tartalmi- és érték- alapú víziót felvázolva csupán egy szükséges lépéssé egyszerűsödne a Fidesz leváltása a végcél helyett), akkor, ahogy fent is jeleztem, kíváncsian várom, mikor lesz közös "demokrata" jelölt például Ásotthalmon Toroczkai.
  • „Janiczakot nem támogatni kellene egy demokrata együttműködésnek, hanem leváltani. Ózdon nem fideszes polgármestert kell megpróbálni leváltani, hanem egy újnáci jobbikost.” 
    Ha ezt áttesszük ide, Dunaújvárosba, akkor is megállja a helyét: Pintér Tamást nem egy demokrata együttműködésnek kellene támogatni, hanem azon kellene szorgoskodniuk, hogy a hatalom közelébe se kerüljön. És a legszebb, ami Pintér Tamásra is rímel:
  • „A Liberálisok (és én magam is) minden létező választási helyzetben következetesen a minél szélesebb körű, demokrata ellenzéki érték- és tartalom- alapú együttműködést szorgalmaztuk, és fogjuk szorgalmazni a továbbiakban is. Érték, és tartalom nélkül érdemi változásokat kár remélni, és bűn ígérni. Arról nem én tehetek, ha más politikai szereplők sokszor a nehezebb, tisztességes út helyett, a könnyebb erkölcstelen megoldásokat keresik.

Biztosan nagyon sokan kíváncsiak lennének, hogy erről mi a véleményük a tisztelt érintetteknek a dunaújvárosi ellenzéki összeborulásban. Hogyan tudnak létezni, napról napra a tükörbe nézni és győzködni a választókat, hogy Pintér Tamás már majdnem Jézus Krisztus.

Kigyullad a kezükben a Biblia.

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)