Dunaújváros Hetilap

Húsba tépő kérdések Pintér Tamás jelöltségéről

doszerk - 2019. július 11. 21:55

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt budapesti főpolgármester-jelöltje. Ez nekünk itt, Dunaújvárosban mindegy, hogy hozam vagy deficit, de amiket ez az igazán liberális pacák az ózdi ellenzéki összefogásról mondott, az már igencsak fontos, és nem azért mert Ózdon is van vas, meg Dunaújvárosban is.

Fotó forrása: Sermer Ádám facebook-oldala
 

A párhuzam ennél komolyabb. Ózdon az egész ellenzék beállt az jobbikos színekben megválasztott polgármester, Janiczák Dávid mögé. Dunaújvárosban az ellenzék – az MSZP kivételével – beállt a jobbikos Pintér Tamás jelölt mögé. Sermer főleg azon fakadt ki, hogy a szemkilövetős Gyurcsány párt helyi erős emberei hogyan voltak képesek ekkora köpönyegforgatásra:

Budapesten Karácsony Gergelyt támogatjátok (mármint a DK – a szerk.), de Ózdon arra kértek minden ellenzéki demokrata szavazót, hogy szavazzon Janiczakra? Ha egy ózdi polgárnak nem tetszik az állampárt kirekesztő, gyűlöletkeltő, nacionalista, homofób, xenofób, klerikális működése, akkor szavazzon Janiczakra? Azt azért jó, ha tudjátok - hiába a taktika a túlélés érdekében, elvek nélkül nem lesz jövőtök. Ameddig Janiczak belefér az ellenzéki taktikátokba, addig nem remélhetünk valódi változást.”

Meg is jöttünk Dunaújvárosba. Itt sincsen ez másképp. Pintér Tamás még terheltebb, mert még mindig annak a Jobbiknak a tagja, sőt mi több országgyűlési képviselője, melynek feje gárdamellényben tett képviselői esküt a Parlamentben, melynek tagjai EU-s zászlót égettek, antiszemita lózungokat puffogtattak és cigányellenességre buzdítottak. Pintér Tamást Dunaújvárosban,2013-ban az Új Magyar Gárda tagjai még „bajtársozták”, ezt azóta sem kérte ki magának.

Sermer aztán folytatja:

„Ha ez nem vicc, ha ezt teljesen komolyan gondoljátok, akkor viszont kíváncsian várom, legközelebb melyik település demokrata szavazóinak fogjátok felkínálni Tyirityánt, Toroczkait, Sneidert, vagy éppen Budaházyt... „

A fentiek alapján nyugodtan mondhatta volna Pintér Tamást is. A dunaújvárosi ellenzék beállni készül Pintér Tamás mögé, nem nézve, hogy milyen pártnak is az oszlopos tagja még mind a mai napig.

Sermer aztán pontokba szedte, hogy az ő liberális oldaláról miért is gáz beállni egy jobbikos politikus mögé. Előre bocsájtjuk, hogy ezek mind egy liberális politikus szavai:

  • „Nem a többségi társadalom véleményét nézem le, hanem az újnáci politikusokat, és a taktikai túlélés érdekében velük együttműködőket. Sok kérdésben pedig kizárólag azt tartom felelős politikai viselkedésnek, ha egy többségi, de alapvetően téves álláspontba nem nyugszunk bele.”
  • „Ha elvek nélkül, vízió nélkül, alapértékek nélkül, kizárólag a Fidesszel szembeni győzelem számít néhányak számára, mint egyetlen cél (ahelyett, hogy tartalmi- és érték- alapú víziót felvázolva csupán egy szükséges lépéssé egyszerűsödne a Fidesz leváltása a végcél helyett), akkor, ahogy fent is jeleztem, kíváncsian várom, mikor lesz közös "demokrata" jelölt például Ásotthalmon Toroczkai.
  • „Janiczakot nem támogatni kellene egy demokrata együttműködésnek, hanem leváltani. Ózdon nem fideszes polgármestert kell megpróbálni leváltani, hanem egy újnáci jobbikost.” 
    Ha ezt áttesszük ide, Dunaújvárosba, akkor is megállja a helyét: Pintér Tamást nem egy demokrata együttműködésnek kellene támogatni, hanem azon kellene szorgoskodniuk, hogy a hatalom közelébe se kerüljön. És a legszebb, ami Pintér Tamásra is rímel:
  • „A Liberálisok (és én magam is) minden létező választási helyzetben következetesen a minél szélesebb körű, demokrata ellenzéki érték- és tartalom- alapú együttműködést szorgalmaztuk, és fogjuk szorgalmazni a továbbiakban is. Érték, és tartalom nélkül érdemi változásokat kár remélni, és bűn ígérni. Arról nem én tehetek, ha más politikai szereplők sokszor a nehezebb, tisztességes út helyett, a könnyebb erkölcstelen megoldásokat keresik.

Biztosan nagyon sokan kíváncsiak lennének, hogy erről mi a véleményük a tisztelt érintetteknek a dunaújvárosi ellenzéki összeborulásban. Hogyan tudnak létezni, napról napra a tükörbe nézni és győzködni a választókat, hogy Pintér Tamás már majdnem Jézus Krisztus.

Kigyullad a kezükben a Biblia.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.