Makovits Mirtill egyéni döntős az EYOF-on!

Szárszó Lajos - 2019. július 24. 22:01

A 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Bakuban Makovits Mirtill egyéni összetettben a döntőbe jutott!

Megkezdődött Bakuban a tornász lányok számára is az EYOF, mely versenynapon a Magyar Válogatottat két kislány, Makovits Mirtill és Szujó Hanna képviseli, akiket Török Dániel irányít. A mai napon mind a négy szeren bemutatták tudásukat a csapatok, de egyúttal a verseny az egyéni összetett, és a szerenkénti versenyek döntőire egyben válogató is volt. Nagy izgalommal vártuk, hogy hogyan teljesítenek a mieink, akik közül a Dunaferr SE versenyzőjének, Makovits Mirtillnek külön is szurkoltunk. Nem hiába, hiszen Mirtill, és a két fős csapat is szépen teljesített. A magyar csapat az összetett eredmény alapján a hetedik helyen végzett, de ami ennél többet mond, hogy ők ezt az eredményt a három főből álló csapatok ellen érték el, ami természetesen emeli helyezésüknek az értékét. A szép összetett pontszám után az egyéni eredményeket összegezve azt láthatjuk, hogy Makovits Mirtill összes pontszáma, ami 49,45, míg Szujó Hannáé, aki 49,4 pontot gyűjtött elég lett arra, hogy mindketten ott legyenek a holnapi egyéni összetett fináléban. Mindkét kislány a mezőny közepén végzett a 24 főre szűkített döntős kiírásban, ami remek teljesítmény. Török Dániel edző értékelte a teljesítményt:

- Lezártuk ezt a napot, mely végén örömmel jelenthetem, hogy mind a két magyar lány bejutott az egyéni összetett fináléba. A szerenkénti döntőbe sajnos nem sikerült bekerülni, de Mirtill a nagyon szépen kivitelezett talajgyakorlatával második számú tartalékként még ott lehet a fináléban, bár erre kevés az esély. Igazából komolyabb hiba, nagyobb rontás nélkül tornáztak a lányok, melynek nagyon örülünk. Amiért azonban hiányérzet van bennem az az, hogy Mirtillnek a korlát fináléba kerülésre lett volna esélye, de gyakorlatába több pontatlanság is csúszott, így az elúszott. Viszont talajgyakorlata és az ugrása nagyon szépen sikerült. Ma még a gerenda gyakorlatába is voltak hibák, ennek ellenére a középmezőnyben sikerült bekerülnie neki és Hannának is a holnapi egyéni összetett döntőbe. Ott Mirtilltől azt várom, hogy javítsa ki a korláton és gerendán elkövetett hibáit, hiszen akkor a selejtezőben elért helyezésén tudna javítani, ami hatalmas teljesítmény lenne.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.