Dunaújváros Hetilap

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

Vass Ádám - 2019. július 13. 16:04

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.

Évek óta egyre népszerűbb a Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági kezdeményezés, melynek keretei között a magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, nem csupán a határokon innen, de a határokon túl is. A program során a Kárpát-medence magyarlakta területeiről nemzeti összefogással búzát gyűjtenek a segítőkész adományozóktól, és a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz. A Fejér megyei gazdák adományainak jelképes átadására idén városunkban, a Bartók színházban került sor szombaton délután.

Az ünnepségnek dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára volt a fővédnöke, és a programon részt vett többek közt dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, Cserna Gábor, városunk polgármestere, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke és Varga Imre, a Fejér Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke is.

A köszöntést Varga Imre kezdte, aki elmondta, ilyenkor az aratás kezdetén elindulnak a kamionok és összegyűjtik a gazdák adományait. Idén Fejér megyében 205 gazdától érkezett a tetemes mennyiségű búza, amit több szervezeten keresztül juttatnak el a hazai és a határon túli gyerekeknek, rászorulóknak. Így ez a rengeteg liszt és a kenyér többek közt Böjte Csaba alapítványa, és a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el a megfelelő helyekre.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke kiemelte, hatalmas köszönet jár mindazoknak, akik vállalták, az adományok összegyűjtését és adományaikkal segítik a rászorulókat, ezzel is segítve a jótékonysági akciót. Mint mondta, a Magyarok kenyere program célja, hogy bárhol is legyenek, minden magyarnak legyen kenyér az asztalán. Szerencsére egyre többen csatlakoznak hozzájuk és érzik, hogy segíteniük kell azoknak, akiknek szüksége van rá, legyenek akár a határon innen, vagy a határon túl.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.