Dunaújváros Hetilap

Pintér Tamás aggódik

doszerk - 2019. július 17. 8:00

Felszólalt a Parlamentben, hogy aggódik Dunaújváros sorsáért, mert ha esetleg, ha netalán, véletlenül hatalomra kerülne, ő szerinte tuti,  fogalma sincs arról, hogy a 1,5 milliárd forint hitelt, amit a folyó beruházások finanszírozására fordít a város, hogyan és miből fogja visszafizetni.

Azzal most nem foglalkozom, hogy a választóival nem foglalkozott, mert ők már le vannak ejtve. Neki csak Dunaújváros a fontos. Csak most aggódik. A térségért már nem annyira, de az ember nem hullathatja el egyszerre az összes könnyét a bangladesi és a nicaraguai árvákért is.

Valószínűleg  unja, hogy képviselőként nem csinál semmit, most már polgármesterként akarja mindezt folytatni. Így teljességgel érthető, hogy le kellett szűkítenie a párás tekintetét, az elfúló hangját és az örök szeretetét  csupán csak Dunaújvárosra.

A legszebb ígéret mégiscsak az, hogy majd ő világosságot hoz, fényt az éjszakába –  elnézést, megoldja a közvilágítással kapcsolatos problémákat, amik szerinte élhetetlenné teszik Dunaújvárost. Most nem azért, de úgy egyébként, ha országgyűlési képviselőként nem sikerült neki, akkor most polgármesterként mégiscsak menni fog? Ha ekkora aduász a srác, akkor eddig miért nem tette meg?!

Az is izgalmas, hogy ezzel gyakorlatilag simán megvezethető népségnek gondolja a dunaújvárosiakat. Mert lássuk be, azért ehhez mínuszos IQ-val kell rendelkeznie az embernek, hogy ne lásson át azon a bizonyos sokat emlegetett szitán.

De hát ez van. Cserna Gábor kérdésünkre azt válaszolta, hogy ő tudja, mire fordítja a  város hitelt, s  azt is, hogy mi épül belőle, s azt is hogyan és miként és miből lesz visszafizetve. Azt üzente, ha Pintér Tamás ezzel  nincs tisztában,  ha nem tudja, hogy mit fog csinálni, ha nem tudja, hogy miért… akkor Dunaújváros érdekében nem nagyon kellene neki erőltetnie a  polgármesteri dolgot.

Van ebben azért valami megfontolandó. Mert azért valljuk be, egy város vezetése nem olyan, mint a mellékhelyiség, ahol próbálkozni szokás. Ide szakértelem kell, tapasztalat, s olyan kormányzati támogatás, ami soha, de soha nem lesz Pintér Tamás háta mögött, mert a Jobbik belátható időn belül soha nem alakíthat kormányt.

Éppen ezért fogta menekülőre a dolgot a süllyedő hajóról.

Az embereknek azonban nem epedő kebel kell, hanem  tervezhető jövő és biztonság. Hogy a lakásuk ne érjen kevesebbet holnap, mint ma, hogy legyen munkahelyük, hogy fizetésük egyre több lehessen, hogy a gyerekeik jól érezzék magukat, mert  befejeződnek a megkezdett beruházások. Erre ő soha, de soha nem lesz, lehet képes. Ha aggódik, ha fenyegetődzik, akkor sem. Egyet azonban jól mondott: a dunaújvárosiak nem hülyék. Pontosan tudják, hogy mire van szükségük.

Egyébként mókás és megható volt a fellépése.  Még a zakója is cuki volt, bár lehetne egy számmal nagyobb. Ez sokat rontott a megtervezett összhatásán. Úgy vélem, ezen tényleg komolyan kellene aggódnia.

Főoldali kép: Horváth Péter Gyula

(Újvárosi Valóság)

A rovat további hírei: Közélet

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.