Idén csaknem 130 ezer gyerek vesz rész az Erzsébet-táborok programjain

doszerk - 2019. július 23. 10:51

Az Erzsébet-táborok nemzetpolitikai léptékűek, megnyitják az egymásra találás, az azonosságok felfedezésének lehetőségét az erdélyi, felvidéki, kárpátaljai és minden magyar fiatal számára - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Rétvári Bence hozzátette: több száz gyermek érkezett a leválasztott területekről Magyarországra, valamint a határon túl is nyaralnak magyarországi fiatalok. Idén csaknem 130 ezer gyerek vesz rész az Erzsébet-táborok programjain, amelyek találkoztak a családok igényeivel. A jelentkezők számának növekedése pedig megkívánja a zánkai, fonyódligeti tábor kapacitásának megduplázását - jegyezte meg.

Változás, hogy idén az oda- és visszautazás költsége sem a családokat terheli, valamint, hogy már az óvodásoknak is tudtak napközis tábort szervezni az intézmények - fűzte hozzá Rétvári Bence.
Az államtitkár arról is beszélt, hogy a táborokban a fiatalok kipróbálhatják a legmodernebb kreatív technikai fejlesztő eszközöket - a Lego-robotokat vagy a háromdimenziós tárgyalkotást -, ami a pályaválasztás szempontjából is meghatározó élmény lehet számukra. Ezen kívül koncerteket, tehetségkutató versenyeket is rendeznek a fiataloknak, de többféle sportággal is megismerkedhetnek a táborozók.

Rétvári Bence kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, 2010-ben még nulla forint ment a költségvetésből Erzsébet-táborra, míg idén 4,4 milliárd forintot költött erre a kormány.

-MTI-
 

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

DSTV: gálát rendezett a Petőfi iskola

2024. már. 26.

Nagyszabású és rendhagyó megemlékezésről számol be a DSTV összeállítása. A Petőfi Sándor Általános Iskola közösségének közelmúltban tartott gálaműsorán mintegy 250 diák lépett közönség elé a KULTIK Moziban. Hangkép.

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

DSTV: szakmai nap a Dunaferr középiskolában

2024. már. 24.

Látványos és szó szerint mozgalmas bevetésről tudósít a DSTV összeállítása. A vármegyei rendőr-főkapitányság és a rendészeti képzést végző középiskolák közötti kapcsolat keretében látogattak el a MEKTA-alosztály szakemberei a Dunaferr iskola szakmai napjára. Hangkép.
 

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

DSTV: minőségi időtöltés a gyerekekkel

2024. már. 21.

Érdekes témát boncolgat a DSTV sorozatának új darabja a Dunaújvárosi Óvoda vezetőjével. Gyenes Éva ezúttal a minőségi időtöltésről fejtette ki gondolatait – többek között arról, miért is fontos minél több időt a szabadban tölteni, és segíteni a kicsiket élményszerzéssel, új impulzusokkal. Hangkép.
 

DSTV: beilleszkedés az óvodába

DSTV: beilleszkedés az óvodába

2024. már. 18.

Komoly témával, az óvodai beilleszkedés kérdéskörével foglalkozik a DSTV összeállítása. A gyerekeknek, de a szülőknek is jelentős "ugrás" ez, az ismerkedés-megismerés folyamata elsőrendűen fontos ebben az életszakaszban. Hangkép.

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

DSTV: újabb remek évfolyamkoncert a Móriczban

2024. már. 15.

Idén immáron második alkalommal szerveztek évfolyamkoncertet a Móricz Zsigmond Általános Iskolában, derül ki a DSTV összeállításából. Ez alkalommal a szülőknek szóltak a dalok, akik vastapssal jutalmazták a diákok produkcióit. Hangkép.

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

DSTV: iskolanyitogató a Dózsában

2024. már. 14.

Teljes arzenált bevetve várták a jövő tanév elsőseit és szüleiket a Dózsa György Általános Iskolában, derül ki a DSTV összegzéséből. Az iskolanyitogató keretében színes foglalkozásokon mutatták be az intézmény oktatási programját, kínálatát. Hangkép.

DSTV: régi rudasosok is meséltek

DSTV: régi rudasosok is meséltek

2024. már. 07.

Folytatták a szép hagyományt, "hazahívták" egy-egy szakterület jeles képviselőjét a Rudas középiskolába, derül ki a DSTV összegzéséből. A "öregdiákok" a szakai előadások mellett arról is meséltek, milyen útravalóval indultak el pályájukon iskolájukból. Hangkép.