Szoros siker az edzőmeccsen

spigott - 2019. július 19. 19:13

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

A nyári felkészülési időszak első edzőmérkőzést játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely az újonc, de rendkívül jól megerősített Szombathely gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László vezetőedző több játékosára sem számíthatott ezúttal, a fiataloktól Jovovity és Koronczai, a felnőttek közül Grosch és Micijevic nem állt rendelkezésre, míg Szekerczés Luca csak "csökkentett üzemmódban" kapott lehetőséget a meccsen, akkor is csak a jobbszélen.

Együttesünk nem is kezdett túl jól, kellett jó pár perc, mire a elérte az "üzemi hőfokot" a gárda, így az első félidő derekáig jobbára a vendégek álltak jobban két-három találattal (4-7). A játékrész második felére feljavult a mieink védekezése, támadásban is sikerült egyre több alkalommal átjátszani a szombathelyieket, így a 21. percben, Kazai átlövése (!) után már dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző (9-8). A folytatásban felváltva szerezték góljaikat a csapatok, de a félidő utolsó találatát a mieink jegyezték, így a szünetre 14-12-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek. A második felvonás eleje ismét a vendégeknek sikerült jobban, akik hamar egalizáltak, s ugyan a Kohász kézilabdázói hamar visszavették az előnyt, elég volt pár bosszantó eladott labda, s a 37. percben újra a Szombathely állt közelebb a sikerhez (16-17).

Nem sokáig, mert együttesünk gyorsan fordított, á hiába volt többször is esélye arra, hogy akár több góllal is meglépjen ellenfelétől, a kulcspillanatokban rendre jött egy kihagyott ziccer, egy elrontott hetes, így a vendégek a hajrában ismét egyenlíteni tudtak (24-24). Az utolsó percben a győzelemért támadott a szombathelyi alakulat, ám a vendégek is hibáztak, az ellentámadásból Ferenczy harcolt ki hetest, melyet Triscsuk értékesített, így végül a DKKA örülhetett a 25-24-es győzelemnek.

György László: - Nagyon meglátszott, hogy ez volt az első meccsünk a felkészülési időszakban, de ma nem az eredmény volt a fontos, hanem a játék. Több felállást tudtunk gyakorolni, szükség is volt rá, akadtak szép megoldásaink, igaz ma nem ezek voltak többségben. A célját azonban elérte a találkozó, dolgozunk tovább.

DKKA – Szombathelyi KKA 25-24 (14-12)

DKKA: Csapó – Mihály 4, Ferenczy 3, Cavlovic 1, Triscsuk 5, Szalai, Kazai 5. Csere: Stojak (kapus), Szekerczés 2, Bouti 2, Molnár 1, Sirián 1, Nick 1, Braun. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.